News

Piedone, nou atac la Nicușor Dan. „România nu are nevoie azi de matematică”

Cristian Popescu Piedone comentează scenariul Nicușor Dan președinte. „Ne luăm fiecare pix și creion și devenim matematicieni”
22.04.2024 | 12:32
Piedone nou atac la Nicusor Dan Romania nu are nevoie azi de matematica
Piedone spune că România nu are nevoie de „matematicieni” ca Nicușor Dan / Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL la Primăria Capitalei, a declarat că „cariera sa politică” nu va merge mai departe de Primăria Generală și că actualele alegeri locale din București vor da tonul următoarelor, cele prezidențiale. Piedone nu a scăpat să arunce o săgeată împotriva primarului Capitalei, Nicușor Dan.

„Zarurile pentru mine sunt aruncate”

Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL la Primăria Generală, a declarat că ambițiile și „cariera” sa politică se opresc la acest nivel. Piedone a precizat și înainte că nu are de gând să meargă mai departe și să-și prezinte candidatura la alegerile prezidențiale din toamnă. Primarul Sectorului 5 a spus că se pricepe doar la a fi un bun administrator și, în plus, a invocat și vârsta sa.

ADVERTISEMENT

„Au fost multiple plângeri la Biroul Electoral, s-au soluționat și au fost trei astăzi la Tribunalul Municipiului București, respinse pentru ca au fost nefondate. Mergem mai departe. Zarurile pentru mine sunt aruncate.

Dacă ei cred că mai pot face jocurile asupra unei mulțimi care s-a ridicat în valuri, iar acum devine tsunami, să se pună împotriva ei. Eu am mai spus, pentru mine cariera mea politică se oprește la nivelul Primăriei Capitalei, în primul rând din cauză vârstei și în al doilea rând pentru că nu mă pricep”, a declarat Piedone la România TV.

ADVERTISEMENT

Scenariul Nicușor Dan președinte

Candidatul PUSL a subliniat importanța algerilor locale din 9 iunie din București, care vor influența întreaga țară și că ele vor fi un „precursor” al alegerilor prezidențiale din 15 septembrie. Piedone a vorbit și despre politicieni care au ajuns la Primăria Capitalei și de acolo la Cotroceni (cum a fost cazul lui Traian Băsescu).

Cristian Popescu a comentat și un astfel de scenariu în cazul lui Nicușor Dan, spunând că dacă ar ajunge președintele României vom deveni cu toții „matematicieni” iar țara nu are nevoie de aceștia.

ADVERTISEMENT

„Aceste alegeri sunt, de fapt, precursorul următoarelor alegeri. Cele care dau semnalul în toată țara, iar Bucureștiul este etalon. Se știe ca numărul de voturi al Primarului General, este al doilea după cel al Președintelui. Dacă viitorul președinte ar fi Nicușor Dan înseamnă că ne luăm fiecare un pix și un creion și devenim matematicieni, buni de altfel în domeniul lor, dar România nu are nevoie astăzi de matematică”, a spus Piedone.

Un recent sondaj Verifield arată că primarul general Nicușor Dan ar fi votat de 46,1% din bucureșteni, în timp ce pentru Cristian Popescu Piedone ar vota 41,1%. Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL este creditat cu doar 10,01%,  potrivit acestui sondaj.

ADVERTISEMENT