Sport

Fanatik confirmat! Fotbalistul de la Rapid nu e în lot cu Poli Iași. Update exclusiv

Rapid a suferit o pierdere importantă înainte de meciul cu Poli Iași. Fotbalistul sosit în vară de la FCSB s-a accidentat și va sta pe bară 3 săptămâni.
06.10.2023 | 19:39
Fanatik confirmat Fotbalistul de la Rapid nu e in lot cu Poli Iasi Update exclusiv
Cristiano Bergodi are probleme de lot înaintea meciului cu Poli Iași. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
06-10-2023
16:44

Iulian Cristea nu e în lotul Rapidului la meciul cu Poli Iași

Iulian Cristea s-a accidentat și nu face parte din lotul lui Cristiano Bergodi pentru meciul cu Poli Iași din etapa a 12-a, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK încă din urmă cu două zile. 

Fostul fundaș al FCSB-ului a acuzat probleme la laba piciorului și va sta minim două-trei săptămâni pe bară. Staff-ul giuleștenilor încearcă să-l recupereze pe jucător pentru meciurile care urmează după pauză. Rapid va juca la finalul lunii octombrie cu UTA Arad și Universitatea Craiova. 

În ultimul meci înainte de pauza cauzată de meciurile echipelor naționale, Rapid primește vizita celor de la Poli Iași. Partida din Giulești va avea loc vineri, 6 octombrie, ora 21:00, în cadrul etapei a 12-a din SuperLiga. FANATIK a aflat că antrenorul Cristiano Bergodi nu se va putea baza pe Iulian Cristea la meciul împotriva moldovenilor.

Pierdere importantă pentru Bergodi înainte de Rapid – Poli Iași. Jucătorul venit de la FCSB, out 3 săptămâni!

Sosit în vară la Rapid după despărțirea de FCSB, transfer anunțat în exclusivitate de FANATIK, Iulian Cristea a adunat 4 apariții în tricoul Rapidului. Singurul gol al fundașului central în tricoul „alb-vișiniu” a venit chiar în meciul de cupă cu FC Botoșani, scor 3-1.

ADVERTISEMENT

Totuși, Cristiano Bergodi nu se va putea baza pe Cristea la meciul cu Poli Iași, ultimul înainte de pauză. Din informațiile FANATIK, fundașul de 29 de ani s-a accidentat la antrenamentul de luni.

Iulian Cristea a acuzat o accidentare la laba piciorului și va sta minim două-trei săptămâni pe bară. Fundașul cu 4 apariții în tricoul naționalei României nu va juca sigur împotriva formației lui Leo Grozavu.

ADVERTISEMENT

Staff-ul giuleștenilor fac eforturi pentru a-l recupera pe Iulian Cristea pentru meciurile care urmează după pauza cauzată de meciurile echipelor naționale. În luna octombrie, pe lângă meciul cu Poli Iași, Rapid o înfruntă pe UTA Arad (deplasare) și Universitatea Craiova (acasă).

  • 1.000.000 de euro este cota de piață a lui Iulian Cristea, conform Transfermarkt. 
  • Poli Iași, UTA Arad și Universitatea Craiova sunt adversarele Rapidului din luna octombrie. 
ADVERTISEMENT

Iulian Cristea s-a integrat perfect la Rapid: „Sper să fim direct campioni”

În ciuda trecutului, Iulian Cristea nu a avut parte de o primire ostilă din partea suporterilor Rapidului. Primul contact pe care fundașul central l-a avut cu galeria „alb-vișinie” a fost într-un moment istoric: centenarul clubului, pe 25 iunie.

„Am ales Rapidul pentru că este o echipă de tradiție, ne vom bate sus, la cupele europene. E normal să se dorească mult mai mult, să crească obiectivul de la an la an. Sper să fim direct campioni, din primul an”, declara Iulian Cristea.

ADVERTISEMENT

Iulian Cristea și-a pierdut treptat locul de titular în centrul defensivei Rapidului. Fundașul a fost titular la primele trei partide din acest sezon cu Sepsi, U Cluj și FC Botoșani. După gafele din meciul cu moldovenii, Cristea a fost trecut pe banca de rezerve.

„Sunt Săpun, Grig, Paul, tânărul Ignat, care este de perspectivă. Este o competiție bună, e bine. Îmi doresc să joc, de asta am și semnat acum, pentru a prinde pregătirea cu Rapid și a fi la 100%”, erau cuvintele lui Cristea.

Răzvan Oaidă, titular incontenstabil la Rapid

Răzvan Oaidă este celălalt jucător transferat de Rapid în vară după plecarea de la FCSB, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate. Mijlocașul de 25 de ani este om de bază în formația alcătuită de Cristiano Bergodi. În acest sezon, Oaidă a adunat 10 apariții la Rapid, reușind să marcheze un gol și să ofere o pasă decisivă.

Cotat la 700.000 de euro, Răzvan Oaidă s-a accidentat în meciul cu Oțelul, scor 0-0, și a ratat următoarele două meciuri ale Rapidului cu CFR Cluj (3-1) și Botoșani (3-1). În remiza cu Hermannstadt, scor 1-1, Oaidă a evoluat 26 de minute.

ADVERTISEMENT