Sport

Pierderi uriașe pentru FC Botoșani în ultimele două sezoane! Câţi bani a scos din buzunar Valeriu Iftime

Valeriu Iftime a lansat un comunicat dur, ca răspuns pentru criticile primite în ultima perioadă.
20.10.2023 | 16:37
Pierderi uriase pentru FC Botosani in ultimele doua sezoane Cati bani a scos din buzunar Valeriu Iftime
Pierderi uriașe pentru FC Botoșani în ultimele două sezoane! Câţi bani a scos din buzunar Valeriu Iftime
ADVERTISEMENT

FC Botoșani trece prin cel mai greu moment de la promovarea în prima divizie. Echipa este ultima în campionat, singura fără victorie, iar elevii lui Dan Alexa speră să se salveze la finalul acestui sezon.

Probleme cu banii la Botoșani

Valeriu Iftime a fost foarte criticat în ultimii ani. Echipa a ajuns de la una de top în playoff la una care să se lupte la retrogradare, iar acesta a explicat de ce s-a ajuns în acest punt.

ADVERTISEMENT

Legat de vânzarea de jucători, el spune că a făcut mereu asta pentru a nu pierde gratis anumiți jucători. El spune că echipa a adunat, în ultimii cinci ani, un deficit de cinci milioane de euro.

Legat de jucătorii africani care vin la echipă, el spune că salariile mici și orașul modest si îndepăratat de orașele mari sunt motivele pentru care românii buni nu vor să vină aici, străinii fiind dornici de relansare din cauza renumelui echipei. Din acest motiv, la echipă vin mulți străini.

ADVERTISEMENT

Nu vând că vreau eu și nu aduc jucători cu origini africane că doar ăștia îmi plac! Eu și asociații mei investim banii noștri ca să nu dispară fotbalul din Botoșani, iar pentru asta ajungem să fim înjurați.

Pentru o bună informare a celor care iubesc fotbalul și care cred eu că respectă măcar un pic efortul pe care l-am făcut împreună cu asociații mei la Botoșani, vă spun doar următoarele informații:

ADVERTISEMENT

În ultimii doi ani, eu și asociații mei am plătit la FC Botoșani 5 milioane de euro. Cinci milioane de euro! Acesta a fost deficitul dintre banii cheltuiți și banii primiți din: drepturi TV, 300.000 de euro de la primărie, bilete vândute și alte surse de venit. Iar acest deficit apare în condițiile în care jucătorii noștri au un plafon salarial de 5.000, maxim 6.000 de euro.

Ceea ce trebuie să știe fiecare suporter din Botoșani – și trebuie să fim realiști când judecăm lucrul ăsta! – este că niciun jucător român cât de cât valoros, bun de liga 1, nu vine la Botoșani. Când ia în mână și compară oferta de la Botoșani cu cele din orașe precum Cluj, Sibiu, Voluntari sau chiar Iași, în care sunt bani, în care salariul este măcar de 7-8.000 de euro (și știu asta foarte bine!), toate fiind orașe mari sau apropiate de orașe mari, e clar că nu ne va alege pe noi. De ce ar veni la Botoșani un jucător român bun, când îi dau maxim 4-5.000 de euro și când ar trebui să facă 1.000 de kilometri ca să joace un meci, că atât facem dus-întors până la București, ca să nu mai zic de Craiova, Constanța, Arad și alte locuri din țară.

ADVERTISEMENT

Altă chestiune: de ce vin jucători străini care au o problemă? E adevărat, așa se întâmplă, am avut rețeta asta! Iar ei vin pentru că vor să-i pun eu pe picioare. Ei vin la Botoșani pentru că am creat un istoric prin care transmit un mesaj clar: ”Domnule, dacă vine un jucător străin la Botoșani și face un sezon bun, îi dau drumul!”. Asta este rețeta la Botoșani. De asta vin. Iar ei nu pleacă de aici că-i vând eu. Ei pleacă oricum după doi ani, gratis, dacă eu nu reușesc să iau niște bani pentru ei până atunci.

Că nu semnează niciunul un contract pentru mai mult de doi ani, maxim doi ani și jumătate, cu FC Botoșani. Că nu semnează! Și, dacă nu semnează pe mai mult, eu trebuie să mă grăbesc să iau un 2-300.000 de euro, pentru a reduce din deficit și a putea merge mai departe. Așa s-a întâmplat cu jucători precum Dawa sau Edjouma, plecați la FCSB pentru că altfel deveneau liberi de contract și nu mai luam nimic pe ei. Deci nu vând că vreau eu și nu aduc jucători cu origini africane că doar ăștia îmi plac! Vând pentru că, dacă nu-i vând, pleacă gratis și iau jucători cu origini africane pentru că ăștia vin!

Nu cred că noi, ca județ, am generat vreodată suficienți fotbaliști buni. Uitați-vă în istoricul nostru, că avem trei-patru jucători născuți în Botoșani care au devenit fotbaliști: frații Bordeianu, Patache sau Acsinte. Atât! Iar acum avem chiar un efort deosebit pe care îl facem la academie, cu cheltuieli mari, cu profesori, cu muncă extraordinară. Și tot nu ies fotbaliști. Uitați-vă la ce avem anul ăsta, trei juniori de la Botoșani, și vedeți care dintre cei trei juniori sunt titularii noștri!

Și lucrurile s-au adunat: fără un stadion bun, fără o susținere măcar a academiei de către autoritatea locală, adică de către primărie, nu cred că cineva mai are curaj (nici vorbă de vreo obligație!) de a ține fotbalul. Eu o fac din respect față de oamenii din Botoșani și nicidecum dintr-o plăcere masochistă de a-mi cheltui, eu și asociații mei, banii pentru ca unii dintre cei de pe stadion să mă admonesteze sau chiar mai rău! Sigur că te simți rău când FCSB îți dă gol acasă și vezi că jumătate de public aplaudă.

Eu și cu asociații mei investim și chiar strângem din dinți să nu se prăbușească fotbalul din Botoșani, dar trebuie să vedem ce vom face, cum vom face și cât vom mai face asta, pentru că rețeta pe care o avem acum este una foarte-foarte costisitoare.

Asta este situația! Mi-o asum și încerc să fac toate eforturile să mergem mai departe. Dacă o să meargă, bine! Dacă n-o să meargă, o să mai scrieți despre mine și asociații mei că n-am manageriat bine fotbalul botoșănean!”, se arată în comunicatul lui Valeriu Iftime.

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu...
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu și-a învățat lecția scumpă
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Jumătate de ţară, sub cod galben de furtuni de la ora 12:00. Judeţele...
Jumătate de ţară, sub cod galben de furtuni de la ora 12:00. Judeţele care rămân joi sub cod de caniculă prelungit. HARTĂ
Milionara de 75 de ani care arată ca o adolescentă, apariţie de senzaţie...
Milionara de 75 de ani care arată ca o adolescentă, apariţie de senzaţie în halat: Bună, frumuseţe!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Suma uriașă pe care Antena a plătit-o lui Ianis Hagi pentru a transmite...
Suma uriașă pe care Antena a plătit-o lui Ianis Hagi pentru a transmite nunta fotbalistului la TV
Programul Prima Casă Plus a fost extins. Schimbări importante pentru persoanele care nu...
Programul Prima Casă Plus a fost extins. Schimbări importante pentru persoanele care nu sunt angajate
Suma URIAȘĂĂĂ primită de Ianis Hagi de la Antena 1. Nunta i-a adus...
Suma URIAȘĂĂĂ primită de Ianis Hagi de la Antena 1. Nunta i-a adus bani muuuuulți în conturi. Poate să-și cumpere 3 vile cu ei!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc...
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc astăzi despre el