Life

Plăcintă cu mere, după rețeta Jamilei. Desertul de toamnă îndrăgit de toată lumea

Toamna este ideală pentru conserve, murături sau plăcinte. Una dintre cele mai delicioase este cea cu mere, care nu trebuie ratată.
22.09.2021 | 08:35
Placinta cu mere dupa reteta Jamilei Desertul de toamna indragit de toata lumea
Plăcintă cu mere, după rețeta Jamilei. Desertul de toamnă îndrăgit de toată lumea. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Plăcinta cu mere este delicioasă, savuroasă și bineînțeles, cu un gust special. Descoperă în cele ce urmează ce rețetă are jamiliacuisine.ro pentru acest preparat inedit.

Desertul este gata destul de repede și nu are nevoie nici de multe ingrediente, cu siguranță le ai deja în bucătărie. Și unde mai pui că va ieși mai bună decât cea din comerț.

ADVERTISEMENT

Rețetă plăcintă cu mere. Cum faci cel mai delicios desert de casă

Ingrediente pentru plăcintă cu mere pentru aluat:

  • 650 grame de făină albă
  • 250 grame de unt
  • 200 grame de zahăr pudră
  • 200 grame de smântână
  • 10 grame praf de copt
  • 2 ouă
  • un praf de sare.

Ingrediente pentru umplutura plăcintei: 

  • 1 kg de mere de toamnă
  • 100 grame de zahăr
  • o lingură de scorțișoară.

Mod de preparare plăcintă cu mere. Ce ponturi trebuie să știi:

  1. Prima oară se dau merele prin răzătoarea mare, după ce au fost spălate bine
  2. Merele răzuite se pun într-o oală preîncălzită pentru a le căli puțin
  3. Se adaugă peste zahărul și se amestecă bine. Se lasă pe foc aproximativ 10 minute
  4. Se oprește focul și se adaugă scorțișoara și se amestecă din nou. Se lasă umplutura la răcit
  5. Între timp ce face aluatul pentru foi. Untul aflat la temperatura camerei se pune într-un mixer împreună cu zahărul pudră. Se mixează totul 2-3 minute
  6. Se pun ouăle, unul câte unul și se continuă cu mixarea
  7. Se adaugă smântâna și se mărește viteza. Se mai amestecă 2-3 minute
  8. Se pune făina treptat, apoi sarea și praful de copt
  9. Restul de făină se adaugă la final și se amestecă iar pentru un aluat moale
  10. Aluatul se frământă pe un blat de lucru dat cu făină
  11. Pont: la nevoie se mai adaugă făină pentru a se forma un aluat nelipicios
  12. Aluatul se taie pe jumătate. Una dintre părți se presară cu făină și se întinde cu ajutorul unui sucitor
  13. Se rulează aluatul pe sucitor și se transferă într-o tavă care are hârtie de copt
  14. Se adaugă umplutura de mere peste prima foaie și se întinde bine
  15. Se adaugă cea de-a doua foaie de aluat și se dă tava la cuptor la 180 de grade
  16. Plăcintă stă la cuptor aproximativ 40 de minute
  17. Se taie când este rece, dar nu înainte de a fi pudrată cu zahăr
  18. Sfat: pentru o plăcintă mai înaltă se face aluatul mai gros
  19. Umplutura poate fi mai abundentă, de asemenea, în funcție de gustul fiecăruia
  20. Poftă bună!
ADVERTISEMENT