Plăcinta cu mere este delicioasă, savuroasă și bineînțeles, cu un gust special. Descoperă în cele ce urmează ce rețetă are jamiliacuisine.ro pentru acest preparat inedit.
Desertul este gata destul de repede și nu are nevoie nici de multe ingrediente, cu siguranță le ai deja în bucătărie. Și unde mai pui că va ieși mai bună decât cea din comerț.
Rețetă plăcintă cu mere. Cum faci cel mai delicios desert de casă
Ingrediente pentru plăcintă cu mere pentru aluat:
- 650 grame de făină albă
- 250 grame de unt
- 200 grame de zahăr pudră
- 200 grame de smântână
- 10 grame praf de copt
- 2 ouă
- un praf de sare.
Ingrediente pentru umplutura plăcintei:
- 1 kg de mere de toamnă
- 100 grame de zahăr
- o lingură de scorțișoară.
Mod de preparare plăcintă cu mere. Ce ponturi trebuie să știi:
- Prima oară se dau merele prin răzătoarea mare, după ce au fost spălate bine
- Merele răzuite se pun într-o oală preîncălzită pentru a le căli puțin
- Se adaugă peste zahărul și se amestecă bine. Se lasă pe foc aproximativ 10 minute
- Se oprește focul și se adaugă scorțișoara și se amestecă din nou. Se lasă umplutura la răcit
- Între timp ce face aluatul pentru foi. Untul aflat la temperatura camerei se pune într-un mixer împreună cu zahărul pudră. Se mixează totul 2-3 minute
- Se pun ouăle, unul câte unul și se continuă cu mixarea
- Se adaugă smântâna și se mărește viteza. Se mai amestecă 2-3 minute
- Se pune făina treptat, apoi sarea și praful de copt
- Restul de făină se adaugă la final și se amestecă iar pentru un aluat moale
- Aluatul se frământă pe un blat de lucru dat cu făină
- Pont: la nevoie se mai adaugă făină pentru a se forma un aluat nelipicios
- Aluatul se taie pe jumătate. Una dintre părți se presară cu făină și se întinde cu ajutorul unui sucitor
- Se rulează aluatul pe sucitor și se transferă într-o tavă care are hârtie de copt
- Se adaugă umplutura de mere peste prima foaie și se întinde bine
- Se adaugă cea de-a doua foaie de aluat și se dă tava la cuptor la 180 de grade
- Plăcintă stă la cuptor aproximativ 40 de minute
- Se taie când este rece, dar nu înainte de a fi pudrată cu zahăr
- Sfat: pentru o plăcintă mai înaltă se face aluatul mai gros
- Umplutura poate fi mai abundentă, de asemenea, în funcție de gustul fiecăruia
- Poftă bună!