News

Plajă de pe litoral lovită de o furtună puternică. Vacanța turiștilor a fost distrusă, în multe zone apa a luat șezlongurile și umbrelele

Furtună puternică pe o plajă de pe litoral. Vacanța turiștilor a fost afectată, în multe zone apa a luat șezlongurile și umbrelele.
09.07.2023 | 14:00
Furtună puternică pe o plajă de pe litoral. Apa a luat șezlongurile și umbrelele, la Vama Veche
ADVERTISEMENT

Alertele meteorologilor s-au confirmat. Duminică, o plajă de pe litoral a fost lovită de o furtună puternică. Vacanța turiștilor a fost perturbată, după ce în multe zone apa a luat șezlongurile și umbrelele.

Furtună puternică pe o plajă de pe litoral. Apa a luat șezlongurile și umbrelele, la Vama Veche

Turiștii prezenți în acest weekend pe litoralul românesc al Mării Negre au parte de o perioadă nu prea plăcută. De două zile, în majoritatea stațiunilor este arborat steagul roșu, iar salvamarii avertizează asupra riscurilor la care se supun cei care intră în mare.

ADVERTISEMENT

Duminică, furtuna de la malul mării a făcut ravagii în stațiunea Vama Veche. Vântul foarte puternic a pus la pământ umbrelele de pe plajă. Din datele FANATIK, valurile au fost foarte mari și au luat pe sus șezlongurile în mai multe zone.

Administrația Națională de Meteorologie a avertizat încă de sâmbătă asupra manifestărilor extreme ale vremii. Vizate sunt, și la ora actuală, zone din Dobrogea, Muntenia, Moldova și Carpații Meridionali și de Curbură.

ADVERTISEMENT

Până duminică, 9 iulie, la ora 20.00, ”vântul va avea intensificări în Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei, sudul și centrul Moldovei, cu viteze în general între 55 și 70 km/h, iar în zona înaltă din Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali vor fi rafale de peste 80…90 km/h”, se arată pe site-ul ANM.

Salvamar de pe litoral, avertisment pentru turiști

În acest weekend, în mai multe stațiuni s-a arborat steagul roșu. Din păcate, conform salvamarilor, foarte mulți turiști îl ignoră și se aruncă în apa mării, chiar dacă riscă să fie luați de valuri și să moară înecați.

ADVERTISEMENT

La Costinești, stațiune aleasă de foarte mulți români, salvamarii au arborat steagul roșu de două zile. Atunci când această alertă este în vigoare, nimeni nu are voie să intre în apă, nici măcar salvamarii.

”Este o furtună foarte puternică, valurile sunt peste un metru și jumătate. Este urât. Spre norocul nostru, oamenii sunt înțelegători. Noi o să-i ținem pe limbile de nisip sau în sectoarele unde considerăm că sunt în siguranță.

ADVERTISEMENT

Cei care intră în apă riscă să fie luați de valuri, să îi ducă în larg și să nu se mai poată întoarce. Intervine panica…Sunt cazuri de persoane care au dispărut în apă și nu au mai apărut nici până astăzi. Curenții de fund sunt foarte puternici și ei fac ca valurile să fie atât de înalte”, avertizează Nicu Serafim, șeful serviciului Salvamar din Costinești, citat de Adevărul.

ADVERTISEMENT