Life

Plaja din Grecia iubită de mulți români care ascunde un pericol: „Mare atenție!”

O româncă i-a avertizat pe turiștii care vor să meargă în Grecia în vacanță. O plajă cunoscută le pune viața în pericol.
18.07.2023 | 00:05
Plaja din Grecia iubita de multi romani care ascunde un pericol Mare atentie
Semnalul de alarmă tras de o româncă care și-a petrecut vacanța în Grecia. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Grecia este destinația ideală de vacanță pentru cei mai mulți români. Prețurile bune, plajele cu nisip fin și apa cristalină sunt principalele atracții, însă unele dintre cele mai iubite destinații ascunde pericole mari. O turistă a trans un semnal de alarmă.

Plaja din Grecia apreciată de mii de români, dar care ascunde un mare pericol

În ultimii ani, mulți români au renunțat să-și mai petreacă concediul pe litoralul românesc și și-au îndreptat atenția către locații în care au parte de condiții de lux la prețuri reduse. Iar una dintre destinațiile favorite este, cu siguranță, Grecia.

ADVERTISEMENT

Însă, și aici prețurile cazărilor au început să crească, iar unele plaje pot ascunde pericole la care cei care le vizitează nu se așteaptă. La acest lucru s-a gândit și o femeie care și-a petrecut vacanță într-o zonă foarte populară printre turiști.

Este vorba despre Porto Katsiki, una dintre cele mai mari atracții ale Lefkadei, inclusă în top 10 cele mai bune plaje din Grecia. Este situată la 40 de kilometri de capitala insulei și la numai 15 kilometri de Vasiliki.

ADVERTISEMENT

Deși plaja este superbă, pietrele au început să se desprindă de stânci, iar turiștii riscă să fie loviți. „Mare atenție la plajele de unde pot să cadă pietre: ieri lângă plaja Porto Katsiki au început să cadă pietre peste turiști.

Ideea e că mai bine le vezi de pe barcă, pe toată coasta se poate întâmpla”, a scris românca pe unul din forumurile despre Grecia, conform ziare.com. Imediat, alți români au reacționat și au mărturisit că problema nu este una recentă.

ADVERTISEMENT

„Noi am fost aici, și anul trecut au căzut pietre peste turiști”

Pe de o parte, unii români sunt de părere că autoritățile ar trebuie să ia măsuri cu privire la pietrele care cad pe plajele din Grecia. Dar până ca acest lucru să se întâmple, cei mai mulți oameni aleg să se protejeze așa cum pot

„În Halkidiki sunt bolovani căzuți pe toate drumurile. În România dacă cădea o pietricică ieșeau în stradă și îi cereau demisia lu Ciolacu”, „De ce nu pun plase? Turiști vor”, „Anul trecut soțul zicea întruna: de unde știu eu că nu-i vine la o piatră să coboare? Tot timpul ne-am pus în zone sigure. Mare grijă!”, „Noi am fost aici, și anul trecut au căzut pietre peste turiști”, sunt o parte dintre părerile primite.

ADVERTISEMENT

Alții, în schimb, au dat vina pe turiști că se avântă în zonele periculoase, fie că sunt sau nu semnalizate corespunzător. Astfel, femeia a simțit nevoia să precizeze că nu ea a ales să se oprească pe acea plajă din Grecia.

„Acolo au oprit cei cu barca, nu am cerut noi vrei locație în mod expres, cât despre delimitare nu era nimic care să ne indice faptul că nu e voie să faci baie sau să stai în zona respectivă”, a explicat românca.

ADVERTISEMENT
Tags: