Life

Unde mai găsești cazare ieftină în Grecia. Rezervările sunt uriașe, prețurile sunt din ce în ce mai mari

Unde mai găsești cazare ieftină în Grecia? Află că rezervările sunt uriașe, iar prețurile au ajuns să fie mai mari ca oricând.
23.06.2023 | 08:38
Unde mai gasesti cazare ieftina in Grecia Rezervarile sunt uriase preturile sunt din ce in ce mai mari
Unde mai găsești cazare ieftină în Grecia. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Unde mai găsești cazare ieftină în Grecia? După cum este bine cunoscut deja, prețurile au explodat, atât pe litoralul românesc, cât și în alte țări. De asemenea, rezervările au ajuns să fie și ele uriașe și au întrecut orice așteptare.

Unde mai găsești cazare ieftină în Grecia

Inclusiv în Bulgaria, prețurile pentru un sejur all inclusive nu mai sunt ce au fost. Și românii care au ajuns prin Grecia au avut la rândul lor parte de surprize neplăcute. Și totuși cum să găsești cazare ieftină în Grecia?

ADVERTISEMENT

În primul rând trebuie să știi că în destinațiile populare, începând cu luna iulie, dar și în luna august, cea mai ieftină cazare în Grecia pornește de la 70 de euro, adică peste 300 de lei pentru o singură noapte.

Mergem mai departe la zone și mai celebre. Platformele Booking și Airbnb arată că în Milos, Sifnos, Naxos, Folegandros, Mykonos sau Santorini, în plin sezon, nu există o cazare ieftină sub 120 de euro pe noapte.

ADVERTISEMENT

Prețuri explozive se găsesc și Paros, Andros sau Syros. O cameră dublă pentru șase nopți ajunge la 720 de euro. De asemenea, în unele locații, același tip de cameră ajunge să coste chiar și 1.000 ori 2.000 de euro pentru același interval.

Inclusiv insulele ceva mai mici și mai puțin populare au ajuns la prețuri record. S-a ajuns și la tarife de 200 ori 300 de euro pentru o singură noapte. De asemenea, aglomerația de pe plajă poate fi și ea extrem de neplăcută.

ADVERTISEMENT

Iar dincolo de o cazare ieftină în Grecia, există și alte costuri care trebuie luate în calcul la o vacanță. În primul rând biletele de feribot, dacă mergi cu mașina personală, dar și combustibilul. Iar cei care călătoresc cu avionul trebuie să fie și ei atenți, pentru că și aici tarifele pot fi exorbitante.

Cea mai scumpă perioadă din vară

Alte costuri majore sunt și la mâncare. Nu puțini sunt românii care au avut parte de surprize neplăcute când au văzut nota de plat la un restaurant, ori la o tavernă din Grecia. Astfel, destinația preferată a multor persoane, poate părea greu de atins anul acesta.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei o cazare ieftină în Grecia, recomandat este să mergi până la jumătatea lunii iulie aici. De asemenea, dacă nu ai făcut deja rezervarea, sunt șanse mari să nu mai prinzi locuri. Hotelierii au anunțat deja că rezervările au fost făcute în numeroase locații.

Când să nu mergi în Grecia și când nu găsești o cazare ieftină? În săptămâna cu 15 august, care de altfel este o sărbătoare publică în țară, mai toate hotelurile ori pensiunile sunt deja ocupate. Este perioada de vârf când vine vorba de vacanță.

Spre exemplu, la momentul actual, doar câteva camere mai sunt disponibile. În ceea ce privește prețurile, keeptalkinggreece.com, arată că în acel interval, acestea pot fi mai mari chiar și cu 80%.

ADVERTISEMENT
Tags: