News

Plan Roșu de intervenție la Aeroportul din Iași. Avion WizzAir cu peste 100 de pasageri, probleme cu trenul de aterizare. Reacția companiei. Update

Plan Roșu de intervenție la Aeroportul din Iași. Un avion cu peste 100 de pasageri a avut probleme cu trenul de aterizare.
29.09.2021 | 07:14
Plan Rosu de interventie la Aeroportul din Iasi Avion WizzAir cu peste 100 de pasageri probleme cu trenul de aterizare Reactia companiei Update
Plan Roșu de intervenție la Aeroportul din Iași. Un avion cu peste 100 de pasageri, probleme cu trenul de aterizare. Sursa foto: t2t.ro
ADVERTISEMENT
29-09-2021
04:15

Reacția companiei Wizz Air după incidentul de pe Aeroportul din Iași

Un avion al companiei Wizz Air, care a decolat de la Eindhoven, a întâmpinat probleme la aterizarea pe aeroportul Iaşi. Compania de zbor a emis un comunicat în care își cere scuze pasagerilor pentru incidentul creat.

O aeronavă care opera zborul Wizz Air W6 3660 de la Eindhoven la Iași pe 28 septembrie 2021 a aterizat în siguranță la destinație, aeroportul din Iași, și este supusă unor verificări tehnice din cauza unei probleme hidraulice.

Wizz Air își cere scuze sincer pasagerilor pentru orice inconvenient cauzat, dar siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor este prioritatea noastră numărul unu”, au transmis, marți seară, reprezentanții companiei.

Plan Roșu de intervenție la Aeroportul din Iași. Un avion cu peste 100 de pasageri a avut probleme cu trenul de aterizare. Aeronava aparține companiei Wizz Air și a decolat de la Eindhoven.

Avionul a zburat câteva minute deasupra orașului Iași, după care a aterizat în siguranță, după cum a anunțat conducerea aeroportului, transmite adevărul.ro. 

ADVERTISEMENT

Plan Roșu de intervenție la Aeroportul din Iași. Un avion cu peste 100 de pasageri, probleme cu trenul de aterizare

Plan Roșu de intervenție la Aeroportul din Iași, după ce echipajul unui avion cu 100+6 pasageri a descoperit probleme la trenul de aterizare.

Potrivit informațiilor venite din partea conducerii aeroportului, problema a fost la sistemul hidraulic al trenului de aterizare. Piloții au rezolvat situația, iar aeronava a aterizat în siguranță.

ADVERTISEMENT

Avionul aparține companiei Wizz Air și decolase de la Eindhoven, Olanda. Zeci de ofițeri au fost direcționați către Aeroportul din Iași imediat după anunțarea Planului Roșu de intervenție.

„A fost o problemă la sistemul hidraulic al trenului de aterizare, dar piloţii au reuşit să rezolve situaţia şi aeronava a aterizat cu bine”, a transmis Romeo Vatră, directorul Aeroportului Internațional din Iași.

ADVERTISEMENT

Directorul a mai spus că mai multe echipaje ISU, SMURD şi Ambulanţă au fost trimise pentru a interveni.

Reprezentanții ISU Iași au anunțat că avionul a aterizat la ora 19:35. Planul Roșu a fost anunțat cu 10 minute înainte de aterizare. Din fericire, niciun pasager nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

„Am fost anunțați despre faptul că o aeronava Wizz Air – cursa Einhoven cu 100+6 pasageri avea probleme la trenul de aterizare.

La 19:25 a fost activat Planul Roşu, iar la 19:35 aeronava a aterizat fără probleme”, au transmis reprezentanții ISU Iași.

Avionul ar fi trebuit să aterizeze la Iași la ora 19:00, însă a avut o întârziere de aproximativ 40 de minute. La 19:40, Planul Roșu de intervenție a fost dezactivat.

Luna trecută, un incident asemănător a avut loc pe Aeroportul din Iași. O aeronavă Airbus 321, Bergamo – Iași, cu 107 pasageri la bord, nu a putut ateriza din cauza problemelor întâmpinate la sistemul de navigație.

Au fost trimise 22 autospeciale de intervenție cu 44 subofițeri și 6 ofițeri la Aeroportul din Iași. În cele din urmă, avionul a aterizat fără probleme, iar pasagerii au fost evaluați medical.

ADVERTISEMENT