Life

Planta agresivă pe care mulți români au în casă. Devine un adevărat pericol când este ținută în acest loc

O plantă pe care mulți români o au în casă este agresivă și poate să devină un adevărat pericol în anumite condiții. Despre ce este vorba?
13.02.2024 | 19:46
Planta agresiva pe care multi romani au in casa Devine un adevarat pericol cand este tinuta in acest loc
Planta agresivă pe care mulți români au în casă. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Există o plantă agresivă pe care mulți români o au în casă. Devine un pericol atât pentru cei mici cât și pentru animale. Tocmai din acest motiv, e bine să fim atenți atunci când o alegem.

Planta agresivă pe care mulți români au în casă

Există o mulțime de plante de interior grozave. Ele pot schimba decorul unei încăperi și pot să ne ajute să ne simțim mai bine. De asemenea, unele plante aduc norocul în casă, în timp ce altele e bine să stea departe de spațiul personal.

ADVERTISEMENT

Mai sunt însă unele plante pe care mulți români le au în casă și care vin și cu efecte negative. Deși par frumoase la prima vedere și poate chiar au un miros deosebit, pot exista efecte adverse.

Un exemplu îl reprezintă plantele care pot provoca amețeli. Se pare că mulți români le au în casă, însă nu știu de anumite efecte secundare. Acestea ar fi bine să stea mai degrabă în curte.

ADVERTISEMENT

Și totuși ce plantă e considerată a fi extrem agresivă? Feriga Asparagus conține un compus toxic. Acesta o face agresivă în special față de animalele de companie. Cel mai bine o ții afară și nicidecum în casă.

Plante periculoase pentru copii și animale de companie

Dacă ai o pisică sau un câine în casă, asigură-te că animalul tău nu consumă frunzele. În caz contrar se poate alege cu dermatită alergică. Sunt și scenarii mai grave în care animalele pot ajunge la vomă, ori la dureri abdominale.

ADVERTISEMENT

Și dacă avem un copil mic e bine să fim atenți. Iar această plantă pe care mulți români o au în casă nu este singura care poate deveni periculoasă pentru cei mici ori pentru animale.

Aloe Vera spre exemplu, o plantă cu beneficii uimitoare pentru piele și sănătate este otrăvitoare pentru animale. Dacă este înghițită, aceasta provoacă probleme de sănătate patrupedului tău, arată agroexpert.ro.

ADVERTISEMENT

În cazul copiilor, o plantă pe care mulți români o au în casă și care periculoasă este char leandrul. Este considerat toxic datorită sevei sale care poate fi fatală. Și frunzele sunt otrăvitoare și pot genera mari probleme.

Spre exemplu, spun specialiștii, dacă un copil înghite părți din leandru, poate ajunge chiar la spital. Iar același lucru este valabil și în cazul Philodendronului. O simplă frunză poate genera mari probleme de sănătate în rândul celor mici.

ADVERTISEMENT