Planta care îți face rău dacă o ai în casă. Provoacă amețeli și poate aduce o mulțime de probleme. Specialiștii spun că este un ”vampir energetic” pentru că absoarbe toată energia pozitivă și poate provoca neplăceri mari.
Floarea care nu trebuie ținută niciodată în locuință. Se spune că duce la amețeli grave și alte necazuri de ordin medical. Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a declarat că este vorba de o plantă care aduce ghinion în dragoste.
Mai exact, este vorba de hortensia care este deosebită pentru că are o frumusețe distincă și cu o varietate de culori vii. Aduce un farmec aparte, însă nu este bine să fie păstrată în casă, în vază. Se spune că fetele nemăritate care o țin în interior vor rămâne toată viața așa.
În plus, specialiștii în Feng Shui sunt de părere că această plantă reprezintă singurătatea, în special în cultura europeană și cea asiatică. Acest lucru poate fi observat cu ochiul liber de oameni și din limbajul său.
De asemenea, hortensia poate produce stări de rău dacă este păstrată în ghiveci la interior. Mestecarea unei părți din această plantă poate provoca stop respirator, tensiune arterială scăzută și risc ridicat de amețeli și stări de leșin.
Frunzele și tulpina au aceleași efecte, însă la o scară mai mică. Toate aceste probleme medicale sunt provocate de hidrazină, care este un compus din familia cianurilor. Acesta e prezent în planta decorativă care trebuie ținută în afara casei.
Se recomandă ca această floare frumoasă să fie plantată în curtea casei și să nu fie băgată deloc în locuință. Acest sfat are legătură și cu dimensiunea pe care o poate avea hortensia, în funcție de fiecare tip în parte.
„Fiind o plantă iubitoare de apă, motiv pentru care i se spune şi hydrangea, hortensia se simte cel mai bine într-o zonă de semiumbră, în soare se deshidratează foarte repede, se ofileşte”, a declarat Ruxandra Gâlă, conform adevarul.ro.
Hortensia este o floare care înflorește spre sfârșitul lunii iunie și poate rezista până târziu în toamnă. Planta poate fi capricioasă când vine vorba de îngrijire, dar și atunci când este mutată în alt loc din curte.
Are nevoie de foarte multă apă, indiferent de soiul din care face parte. Inginerii horticultori spun că este de preferat ca aceasta să fie udată dimineața, direct la rădăcină. Are nevoie de aproximativ 5 litri de apă, în fiecare zi.