Life

Planta banală care conține o combinație unică de vitamine. E un adevărat dar de la natură

Planta considerată un adevărat dar din partea naturii. Este bogată în nutrienți. Ajută organismul să fie energic și sănătos.
30.01.2024 | 20:36
Planta banala care contine o combinatie unica de vitamine E un adevarat dar de la natura
Planta miraculoasă a naturii, utilă pentru organismul nostru. Sursa foto: Catena
ADVERTISEMENT

Planta bogată în vitamine și pe care ar trebui să o consumi pentru o sănătate de fier. Mulți sunt de părere că este un adevărat dar de la natură. Cu ajutorul ei poți scăpa de diferite afecțiuni și nu vei mai avea nevoie de medic și de medicamente.

Planta care te scapă de bolile sezonului rece și nu numai. Este bogată în vitamine

De-a lungul timpului, oamenii de știință au ajuns la concluzia că păducelul este un adevărat tratament naturist. Este suficientă o cană cu ceai din această plantă încât să-ți reduci din problemele digestive, cardiovasculare sau pentru a scădea nivelul de stres.

ADVERTISEMENT

Păducelul crește în zone de câmpie și la munte. Cel mai des, totuși, îl găsești prin câmpii, în special prin livezi, la margine de drum. Face față temperaturilor scăzute și ai posibilitatea de a-l culege primăvara, toamna și la început de iarnă.

Păducelul conține vitaminele B, C, A, acid folic, catechine, pectină, glucoză, B1, fructoză, taninuri, substanțe minerale, uleiuri grase sau flavonoide. Pentru un ceai mai aromat, pe lângă păducel mai poți pune în apa fierbinte și o felie de lămâie.

ADVERTISEMENT

”Ceaiul de păducel se prepară din fructele uscate ale plantei Crataegus monogyna, are un gust amar și un miros ușor neplăcut. Ca să te poți bucura de beneficiile lui și să îl bei mai ușor, poți adăuga și câteva felii de lămâie sau de portocală, care să îi modifice puțin aroma. În continuare, află ce beneficii și contraindicații are ceaiul de păducel (…)

Fructele de păducel pot să acționeze și ele ca diuretice și pot să ajute la tratarea problemelor renale. Păducelul este disponibil sub formă de ceai, însă cel mai bine ar fi să discuți cu medicul înainte de a-l consuma, ca să te asiguri că este potrivit și pentru tine”, explică medicul Oana Cuzino pe doc.ro

ADVERTISEMENT

Păducelul curăță organismul

Totodată, păducelul este și un bun purificator al organismului. Poate elimina toate toxinele, mai ales într-o perioadă de post intermitent sau de post negru. Proprietățile sale contribuie la reglarea sistemului digestiv într-un mod neașteptat de rapid și de eficient.

Află și că păducelul echilibrează funcțiile inimii, hipertensiunea arterială și previne apariția cheagurilor și trombozelor. Pe lângă acestea, păducelul întărește mușchii, estompează varicele, hemoroizii și scade nivelul de colesterol din sânge.

ADVERTISEMENT

Ar trebui să consumi păducel și dacă suferi de anxietate. Planta ușurează efectele acestei afecțiuni care este mai degrabă una sufletească, dar prin tratamente naturiste poate fi ținută sub control. Vei obține o stare de calmare.

ADVERTISEMENT
Tags: