Life

Planta cu un surplus de Vitamina C pe care e bine s-o mănânce iarna orice român. Se găsește peste tot și se vinde cu 1.5 lei

Ce verdeață asigură aportul necesar de vitamina C în sezonul rece. Trebuie consumată de toată lumea, are un preț de numai 1,5 lei.
27.01.2024 | 17:50
Planta cu un surplus de Vitamina C pe care e bine so manance iarna orice roman Se gaseste peste tot si se vinde cu 15 lei
Ce verdeață asigură aportul necesar de vitamina C în sezonul rece. Trebuie consumată de toată lumea, are un preț de numai 1,5 lei. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Planta cu un surplus de Vitamina C pe care e bine s-o mănânce iarna orice român. Se găsește peste tot și vinde cu 1,5 lei atât în piață, cât și în supermarketuri. Clienții trebuie neapărat să o pună în coșuri atunci când merg la cumpărături!

Ce verdeață asigură aportul necesar de vitamina C în sezonul rece. Trebuie consumată de toată lumea, are un preț de numai 1,5 lei

Ce verdeață asigură aportul necesar de vitamina C în sezonul rece. Trebuie consumată de toată lumea, are un preț de numai 1,5 lei. Are numeroase proprietăți asupra sănătății și ferește oamenii de foarte multe boli.

ADVERTISEMENT

Puțină lume știe că pătrunjelul este planta care are o concentrație de aproape 200 mg de vitamina C la 100 grame. Aceasta depășește fructele și legumele, printre care se numără portocala, kiwi sau ardeiul gras roșu.

Consumul regulat de pătrunjel întărește sistemul imunitar și ajută la prevenirea afecțiunilor cardiovasculare. De asemenea, este un remediu natural și ideal în timpul tratamentelor pentru infecții cu virusuri, bacterii sau fungi.

ADVERTISEMENT

Planta este recomandată de foarte mulți medici nutriționiști, printre care se numără și Mihaela Bilic. Vedeta îi îndeamnă pe oameni să mănânce această verdeață în cantități mari și să o adauge cu mare încredere în diverse salate.

Pătrunjelul, planta cu un conținut ridicat de vitamina C

„Când vine vorba de surse naturale de vitamina C, primul nostru gând este la lămâi și citrice în general. Adevărul este că legumele sunt mult mai bogate în vitamina C comparativ cu fructele.

ADVERTISEMENT

Cu un conținut de aproape 200 mg vitamina C/100 g, pătrunjelul depășește toate celelalte fructe și legume: ardei gras roșu 160 mg, suc de lămâie 128 mg, ardei gras verde 120 mg, kiwi 92 mg, căpșuni 67 mg, suc de portocale 54 mg.

Singura condiție este să consumăm pătrunjel din belșug, cu snopul, sub formă de salată (după exemplul salatei libaneze numite tabouleh), nu doar câteva frunze, ca decor în ciorbă sau tocăniță”, a transmis Mihaela Bilic, conform romaniatv.net.

ADVERTISEMENT

Pătrunjelul este planta care nu are doar un conținut ridicat de vitamina C, ci și alte substanțe. Acesta este bogat în fibre, betacaroten, acid folic, fier și calciu, elemente esențiale pentru menținerea sănătății generale.

În plus, îmbunătățește digestia și asigură o circulație optimă datorită vitaminei K. De asemenea, pătrunjelul contribuie la ameliorarea anemiei și neutralizează mirosurile neplăcute din gură, inclusiv cel de usturoi.

ADVERTISEMENT