Life

Planta care îți aduce o amendă de până la 5.000 de lei. Dacă o ai în grădină, tai-o de urgență

Buruiana pentru care riști să primești o amendă de până la 5.000 de lei. Dacă e în curtea ta, atunci scapă imediat de ea.
09.09.2023 | 13:15
Planta care iti aduce o amenda de pana la 5000 de lei Daca o ai in gradina taio de urgenta
Buruiana pentru care riști să primești o amendă de până la 5.000 de lei. Dacă e în curtea ta, atunci scapă imediat de ea. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Planta care îți aduce o amendă de până la 5.000 de lei. Dacă o ai în grădină, tai-o de urgență. Ce spune legea din România despre ea și care sunt problemele cu care se confruntă oamenii din cauza ei în fiecare toamnă.

Buruiana pentru care riști să primești o amendă de până la 5.000 de lei. Dacă e în curtea ta, atunci scapă imediat de ea

Buruiana pentru care riști să primești o amendă de până la 5.000 de lei. Dacă e în curtea ta, atunci scapă imediat de ea pentru că autoritățile au început să facă controale constante. E o problemă de sănătate publică.

ADVERTISEMENT

Toate persoanele care au pe proprietatea lor ambrozie pot scoate bani frumoși din buzunar dacă nu o elimină. Aceasta duce la alergii serioase care îi fac pe oameni să nu mai respire bine și chiar să nu se mai odihnească cum trebuie.

De asemenea, medicii transmit că această plantă poate duce și la cazuri mai severe, printre care se numără anxietate și depresie. Floarea invazivă se adaptează cu mare ușurință la condițiile de sol și de climă și se răspândește rapid cu ajutorul vântului.

ADVERTISEMENT

Fiecare proprietar de teren vilan sau extravilan are obligația să taie planta atunci când apare pe pământul său. Cei care nu fac acest lucru sunt pasibili de amendă. Aceasta pleacă de la 1.000 de lei și poate ajunge până la 5.000 de lei în cazul persoanelor fizice.

Persoanele juridice trebuie să se aștepte la sancțiuni și mai mari, de până la 20.000 de lei. Potrivit lege5.ro, aceștia trebuie să stârpească ambrozia înainte de apariţia primelor inflorescenţe, respectiv până pe data de 30 iunie a fiecărui an.

ADVERTISEMENT
Ambrozie, plantă
Așa arată ambrozia, planta care provoacă alergii severe. Sursa foto: Pinterest.com

Ce efecte are ambrozia asupra oamenilor

„Pentru cei care au oricum un teren alergic formele pot să fie severe. Ne gândim la pacienții asmatici, la cei care au diverse forme de alergii severe cronice, de la ambrozie pot avea diverse episoade acute”, a declarat medicul Adrian Marinescu pentru digi24.ro.

De asemenea, alergia la polenul de ambrozie duce la o sensibilizare ridicată și la manifestări clinice complicate, printre care se numără: rinofaringite, rinoconjunctivite acute şi astm. Totodată, pacienții pot prezenta urticarie sau angioedem sau chiar şoc anafilactic.

ADVERTISEMENT

Printre simptome se mai află mâncărimi la nivelul ochilor și lăcrimarea acestora. Celor afectați de alergie le curge nasul constant. Sursa menționată anterior arată că peste două milioane și jumătate de români sunt expuși alergiilor provocate de ambrozie.

ADVERTISEMENT
Tags: