Life

Planta care te scapă imediat de șobolani. Se găseşte în toate bucătăriile românilor, dar puţini ştiu la ce este bună

Planta care te scapă imediat de șobolani. Aceasta se găsește în toate bucătăriile, dar puțini știu că folosește și pentru a respinge șobolanii!
11.11.2023 | 15:00
Planta care te scapa imediat de sobolani Se gaseste in toate bucatariile romanilor dar putini stiu la ce este buna
Planta care te scapă imediat de șobolani. Foto: Pixabay / Svetozar Cenisev / Unsplash
ADVERTISEMENT

Planta care te scapă imediat de șobolani. Aceasta se găsește în toate bucătăriile românilor și puțini știu că este bună și la acest aspect.

Planta care te scapă imediat de șobolani

Există o plantă care există în toate casele românilor și despre care puțini știu că poate fi folosită pentru a scăpa de șobolani.

ADVERTISEMENT

Menta este soluția ideală pentru cei care vor să scape de probleme cu rozătoarele. Deși puțini știu acest lucru, planta de mentă poate fi utilă pentru a scăpa de șoareci și șobolani.

Aceste animale urăsc parfumul de mentă. După cum știm acesta este foarte puternic și șobolanii nu îl suportă deloc. Compușii puternici de mentol din plantă pot să irite cavitățile nazale ale rozătoarelor.

ADVERTISEMENT

Tot ce ai de făcut este să diluezi uleiul esențial de mentă într-o cană cu apă. Două lingurițe ar trebui să fie suficiente.

Apoi tot ce mai ai de făcut este să pulverizezi această substanță în zonele unde știi că există șobolani sau unde ai mai apar. Această soluție este bună inclusiv pentru exterior, la tomberon, de exemplu.

ADVERTISEMENT

Ce alte plante mai sunt bune pentru a scăpa de șobolani

Una dintre cele mai cunoscute plante pentru diverse scopuri este lavanda. Doar că puțini știu că aceasta poate fi folosită și pentru a scăpa de șobolani.

Tot ce trebuie să faci în acest caz este să pui lavandă uscată în pliculețe mici. Pune-le apoi pe acestea în zonele unde știi că trec rozătoarele. De asemenea, eficient este și dacă pulverizezi ulei esențial de lavandă diluat în apă prin zonele cu probleme,

ADVERTISEMENT

O altă plantă care te poate ajuta să scapi de rozătoare este eucaliptul. Parfumul acestei plante este un repelent natural pentru șobolani și șoareci.

Poți să diluezi uleiul esențial de eucalipt într-o cană cu apă. Adaugă și câteva picături de detergent pentru vase. Folosește acest spray în jurul crăpăturilor și scurgerilor.

ADVERTISEMENT
Tags: