Life

Planta ce produce foarte mult oxigen, pe care e bine s-o ai în casă. I se mai spune și ”ananasul săracului” și are fructe delicioase

Floarea care generează oxigen și care nu trebuie să lipsească din locuință. Mai e numită ”ananasul săracului” pentru că are fructe comestibile.
05.01.2024 | 19:00
Planta ce produce foarte mult oxigen pe care e bine so ai in casa I se mai spune si ananasul saracului si are fructe delicioase
Floarea care generează oxigen și care nu trebuie să lipsească din locuință. Mai e numită ”ananasul săracului” pentru că are fructe comestibile. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Planta, ce produce foarte mult oxigen, pe care e bine s-o ai în casă. I se mai spune și “ananasul săracului” și are fructe delicioase. Ce spun specialiștii despre beneficiile acestei flori tropicale care rămâne veșnic verde.

Floarea care generează oxigen și care nu trebuie să lipsească din locuință. Mai e numită ”ananasul săracului” pentru că are fructe comestibile

Floarea care generează oxigen și care nu trebuie să lipsească din locuință. Mai e numită ”ananasul săracului” pentru că are fructe comestibile. Este originară din America Centrală și este renumită pentru găurile sale naturale din frunze.

ADVERTISEMENT

Datorită frunzelor sale a primit porecla de Swiss Cheese Plant. Se numește monstera deliciosa și reprezintă una dintre puținele plante din Familia Araceae care produce fructe comestibile. Ele sunt considerate delicatese rare.

În plus, floarea mai este cunoscută și drept Planta uragan, fiind una decorativă și recomandată pentru locuință și birouri. Marele beneficiu al său este producția ridicată de oxigen care o face să fie foarte utilă în casă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, este mereu verde, rezistentă și nu are nevoie de cerințe de îngrijire aparte. Mai mult decât atât, se dezvoltă cel mai bine în lumina indirectă puternică spre medie a razelor soarelui, nicidecum direct în soare.

Monstera deliciosa, planta care produce oxigen în casă

Planta ornamentală mai este cunoscută și sub denumirea de ”ananasul săracului”. Floarea din ghiveci care produce oxigen în casă are și rolul de a îmbunătăți calitatea aerului din interiorul camerei unde se află.

ADVERTISEMENT

„Monstera deliosa este o plantă foarte interesantă care nu numai că produce foarte mult oxigen, este permanent verde în casă. Este ideală atât pentru casele noastre, cât și pentru clădirile de birouri. 

Monstera deliciosa. De ce deliciosa? Pentru că este efectiv delicioasă. Am avut ocazia anul acesta să ne bucurăm de o plantă pe care am plantat-o în urmă cu aproape 20 de ani în seră care a început să fructifice.

ADVERTISEMENT

Am avut ocazia să și consumăm din fructele acestei plante și exact cum îi spune și numele, sunt delicioase! Este un fruct cu o combinație între ananas și pepene galben. Este o plantă care mie îmi place foarte mult, decorează foarte bine încăperile.

Este o plantă foarte elegantă și pe măsură ce se dezvoltă, ne dă din ce în ce mai multe surprize sau ne arată din ce în ce mai multe lucruri”, a declarat Ciprian Săplăcan, director executiv la o florărie, în emisiunea În Grădina Danei, de la TVR 1, notează agrointel.ro.

Care sunt caracteristicile unei monstera deliciosa

Monstera deliciosa poate fi recunoscută pentru înălțimea impunătoare pe care o are. Poate ajunge până la 3 metri și crește sub formă de liană. Planta este epifită, ceea ce înseamnă că își fixează rădăcinile pentru a avea sprijin.

Frunzele sale ajung la maturitate la o dimensiune de peste 40-50 cm. Ele sunt găurite pentru a permite să treacă lumina, dar și apa, care este direcționată direct către rădăcini. Planta este, așadar, capabilă de fotosinteză.

Specialiștii susțin că florile apar rar și nu sunt foarte frumoase, în timp ce fructele sunt dificil de obținut. E nevoie de mulți ani de îngrijire pentru a avea parte de fructe, dar și de condiții optime. Monstera deliciosa nu are nevoie de un pământ special.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
Primul imperiu din istoria umanității. Clădit de un copil din flori a schimbat...
Primul imperiu din istoria umanității. Clădit de un copil din flori a schimbat decisiv lumea în care trăim
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Mai multe judeţe intră de la 12.00 sub avertizare de ploi, grindină şi...
Mai multe judeţe intră de la 12.00 sub avertizare de ploi, grindină şi vijelii. Vremea se schimbă radical în următoarele ore
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani:...
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani: Nu aș mai face la fel niciodată!
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Cea mai bună plăcintă cu brânză dulce. Umplutura e o explozie a gusturilor
Cea mai bună plăcintă cu brânză dulce. Umplutura e o explozie a gusturilor
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Trei zodii care au karma de partea lor în vară 2024. Scapă de...
Trei zodii care au karma de partea lor în vară 2024. Scapă de ghinioane, au energie pozitivă și vor primi cea mai mare surpriză din viața lor