Life

Planta cu efect terapeutic care i-a înnebunit pe români. Afaceri înfloritoare pentru cei care au plantat-o, s-au umplut de bani

Planta cu efect terapeutic care i-a înnebunit pe români. Este o afacere înfloritoare pentru cei care au plantat-o și acum pot spune că s-au umplut de bani!
29.07.2023 | 23:00
Planta cu efect terapeutic care ia innebunit pe romani Afaceri infloritoare pentru cei care au plantato sau umplut de bani
Planta cu efect terapeutic care i-a înnebunit pe români. Foto Captură Observator
ADVERTISEMENT

Planta cu efect terapeutic care are le-a adus afaceri înfloritoare românilor. Aceștia chiar au ajuns să se îmbogățească datorită ei!

Planta cu efect terapeutic care i-a înnebunit pe români

Planta cu efect terapeutic în cauză este lavanda. Aceasta este la mare căutare nu numai pentru mirosul său frumos și pentru aspect, ci și pentru proprietățile terapeutice.

ADVERTISEMENT

Grădinile cu lavandă sunt la mare căutare, iar cei care au plantat aceste flori au știut și cum să le transforme în adevărate afaceri.

Unii cer bani la intrare, alții solicită de la fiecare vizitator să cumpere câte un buchețel de flori sau alt accesoriu creat de ei. Oricum ar fi, profitul este unul mare pentru că oamenii sunt foarte interesați de aceste flori.

ADVERTISEMENT

Planta este bună și pentru piele. Este cu adevărat medicinală

După cum bine știm, când vine sezonul plantei, rețelele de socializare sunt pline de „marea mov”, pentru că vizitatorii nu lipsesc aproape niciun weekend.

Pe lângă faptul că este frumos mirositoare și produce bani de dinainte de recoltă, lavanda este o plantă medicinală. Uleiul de lavandă este cel care faci minuni și este un antiimflamator bun.

ADVERTISEMENT

„Lavanda este o plantă medicinală terapeutică şi aromatică. Toată terapia ei se regăseşte în uleiul de lavandă, care este un antiimflamator foarte bun, antiseptic, este un foarte bun odorizant, iar apa de lavandă hidratează foarte bine pielea”, a spus Elena Simion, proprietar lan cu lavandă, conform Observator.

Pe lângă profitul realizat ca loc turistic pentru grădinile de lavandă, adevărata afacere începe abia după cultivarea plantei.

ADVERTISEMENT

Producătorii săi o taie de pe câmp și o prelucrează ei înșiși sau o vând. Spre exemplu, 50 de butași de lavandă pentru grădină costă 90 de lei.

Pe olx, de exemplu, sunt o mulțime de anunțuri de tipul „vând lavandă”, prețurile începând de la patru lei pe butași și cresc până la zece lei.

ADVERTISEMENT