Life

Planta pe care trebuie neapărat să o ai în casă. Te scapă până și de condensul de pe geamuri

Cum să scapi de condensul de la geamuri cu ajutorul unei plante. Absoarbe umiditatea ca prin minune și purifica aerul din toată casa
04.12.2023 | 13:06
Planta pe care trebuie neaparat sa o ai in casa Te scapa pana si de condensul de pe geamuri
Cum să scapi de condensul din casă cu ajutorul unei plante Sursa foto: Freepik, Pixabay
ADVERTISEMENT

În sezonul rece, foarte multe locuințe se cofruntă cu problema condesului la nivelul geamurilor. Dacă te numeri printre cei care s-au săturat să șteargă zilnic condensul, trebuie să știi că există plante care te ajută în combaterea acestei probleme.

Cum să scapi de condensul de la geamuri cu ajutorul unei plante

Condensul în locuințe este una dintre probleme care dau bătai de cap multor persoane în sezonul rece. Din cauza diferențele de temperatură dintre exterior și interior, uneori, la nivelul geamurile se formează mici cantități de apă.

ADVERTISEMENT

Pe cât de deranjante sunt, pe atât de periculoase pot deveni pentru organism aceste cantități mici de apă. Dacă nu sunt îndepartate la timp, formează un mediu umed și propice pentru dezvoltatea mucegaiului.

Dacă nu ai timp să cureți mereu acest condens, există o plantă care îți va veni în ajutor. Și anume, planta șarpelui sau limba soacrei, o plantă extrem de populară printre români.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de multe alte plante, limba soacrei, așa cum este cunoscută în termeni populari, poate fi ținută fără nicio problemă atât în dormitoare, cât și în alte camere. Nu este deloc periculoasă pentru organism, ba din contră.

Planta șarpelui este o alegere excelentă mai ales în locuințele care au probleme cu umiditate. Pe timpul nopții, aceasta absoarbe o cantitate însemnată de vapori, făcând aerul din casă mult mai respirabil.

ADVERTISEMENT

Feriga face și ea minuni în spațiile umede

Pentru cei care nu vor să aibă în casă planta șarpelui, pot opta pentru planta păianjen. Originară din îndepărtata Africa, această plantă are numeroase beneficii pentru locuințele predispuse la condens.

La fel ca limba soacrei, aceasta absoarbe condensul și umiditatea. Ba mai mult, ajută și la purificarea aerului din locuințe prin eliminarea poluanților.

ADVERTISEMENT

La fel de eficiente în combaterea condensului de la nivelul geamurilor sunt și feriga și aloe vera. Aloe vera absoarbe toată umiditatea cu ajutorul rădăcinilor, iar mai apoi îl eliberează prin frunze.

Feriga este cea mai potrivită plantă pentru absorbția umidității din baie. Baia este singura încăpere din locuință cu un nivel atât de ridicat de umiditate, ceea ce o transformă în mediul ideal pentru o ferigă.

ADVERTISEMENT
Tags: