Life

Planta viu colorată care te scapă de stres și purifică aerul din casă. Acaparează tot praful și te scapă de numeroase probleme

Floarea specială care elimină grijile și îmbunătățește calitatea aerului din locuință. Strânge tot praful și îndepărtează energia negativă.
12.12.2023 | 17:50
Planta viu colorata care te scapa de stres si purifica aerul din casa Acapareaza tot praful si te scapa de numeroase probleme
Floarea specială care elimină grijile și îmbunătățește calitatea aerului din locuință. Strânge tot praful și îndepărtează energia negativă. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Planta viu colorată care te scapă de stres și purifică aerul din casă. Acaparează tot praful și te scapă de numeroase probleme. Specialiștii susțin că poate fi păstrată foarte ușor la interior pentru că nu are nevoie de îngrijiri complicate.

Floarea specială care elimină grijile și îmbunătățește calitatea aerului din locuință. Strânge tot praful și îndepărtează energia negativă

Floarea specială care elimină grijile și îmbunătățește calitatea aerului din locuință. Strânge tot praful și îndepărtează energia negativă. Experții ne spun că este originară din pădurile tropicale din America Centrală și de Sud.

ADVERTISEMENT

Se numește Anthurium și mai este cunoscută și sub denumirea de Floarea Flamingo datorită culorii sale vibrante, care fură privirile. Florile pot fi roz, roșii sau albe, asemănătoare cu o inimă cerată, iar în centru au o nuanță frumoasă de galben.

Această plantă decorativă este un adevărat purificator al aerului din casă, indiferent de încăperea în care este poziționată. Unii specialiști spun că este ideală pentru birou pentru că este elegantă și transmite o notă de curat.

ADVERTISEMENT

Floarea nu rezistă la temperaturi foarte ridicate, în ciuda faptului că este tropicală. Temperatura maximă care trebuie să fie în casă nu trebuie să treacă de 33 de grade Celsius. Iarna rezistă până la o temperatură de 20 de grade Celsius.

În sezonul rece Anthurium nu trebuie să stea aproape de ușile deschise sau geamurile întredeschise pentru că frigul de afară o afectează. De asemenea, planta trebuie să stea departe de sursele de aer care vin de la ventilatoare sau aparate de aer conditionat.

ADVERTISEMENT
Anthurium, în mai multe nuanțe
Anthurium, în mai multe nuanțe. Sursa foto: Pinterest.com

Cum se îngrijește corect Anthurium

Anthurium este o floare care se îngrijește destul de ușor. Floarea sa crește pe o tijă înaltă și poate ajunge până la 50-150 cm înălțime. Se udă săptămânal în perioada de creștere și înflorire. E nevoie doar de o cantitate mică de apă.

Conform flowertime.ro, se recomandă ca solul să nu fie niciodată îmbibat cu apă. În plus, nevoia de udare se poate suplimenta prin pulverizări periodice, care au loc la un interval de 1-3 zile. De această dată se folosește apă stătută.

ADVERTISEMENT

Preferă locurile foarte bine luminate din încăperi. Întârzierea sau sistarea înfloririi se produc în lipsa luminii. De asemenea, floarea flamingo se mută în alt ghiveci o dată pe an sau la 2 ani, într-un pământ acid. Înmulțirea se face prin despărțirea tufei.

ADVERTISEMENT