Life

Cele mai eficiente plante pentru locuința ta. Purifică aerul și te ajută să respiri mult mai bine. E musai să le ai în casă

Plantele ne înfrumusețează locuința, dar au și câteva beneficii extrem de importante. Există anumite flori care curăță aerul și îl face să devină mai respirabil.
24.11.2023 | 07:53
Cele mai eficiente plante pentru locuinta ta Purifica aerul si te ajuta sa respiri mult mai bine E musai sa le ai in casa
Cele mai eficiente plante pentru locuința ta/ sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Majoritatea persoanelor aleg să aibă plante în casă. Pe lângul faptul că oferă un aspect cât mai plăcut locuinței, acestea au și rolul de a ajuta la calitatea aerului pe care îl respirăm zilnic. Iată care sunt cele mai eficiente plante care purifică aerul! Este esențial să le ai în casă!

Cele mai eficiente plante pentru locuința ta. Te ajută să respiri mai bine

Cu ajutorul plantelor, orice încăpere devine mai vibrantă și mai confortabilă, mai ales prin energia pe care o transmit. În plus, unele plante pot fi extrem de benefice pentru sănătate. Conform cercetătorilor, plantele de interior au capacitatea de a curăța aerul de toți compușii volatili într-un spațiu închis și limitat. Aici intră benzenul și formaldehida, care pot provoca cu ușurință apariția cancerului.

ADVERTISEMENT

Așadar, fie că optați pentru plante suspendate sau pentru un ghiveci plasat la pervazul ferestrei, plantele de apartament înfrumusețează orice loc unde sunt amplasate și anumite specii purifică aerul. Află în materialul următor care sunt cele mai bune plante care au capacitatea de a face aerul mult mai respirabil. Nu mai stați pe gânduri și găsiți-le un loc în casă!

Crizantema

Crizantema se numără printre plantele care sunt benefice pentru curățarea aerului din casă. Ea ajută la filtrarea multor toxine, inclusiv amoniacul și benzenul, care se găsesc cel mai des în detergenți și materialele plastice.

ADVERTISEMENT

Planta șarpe

Această plantă este una dintre cele mai rezistente, mai ales că nu are nevoie așa de multă apă și se dezvoltă în condiții de lumină slabă. Planta șarpe poate ajunge la câțiva metri înălțime, însă principala ei caracteristică este purificare aerului din orice locuință. Potrivit specialiștilor, în camerele unde a stat acest tip de plantă s-a  înregistrat o diminuare mai rapidă a concentrației de ozon decât în camerele fără ele.

Planta păianjen

Această plantă este una extrem de benefică pentru apartamente. Planta păianjen trebuie să stea la lumină indirectă și să aibă un sol bine drenat. Conform unui studiu Nasa, plantele păianjen au eradicat dintr-o cameră, în doar 24 de ore, 95 la sută din substanța toxică formată, adică formaldehidă, un gaz extrem de nociv care irită nasul, pielea și gâtul.

ADVERTISEMENT

Crin

Crinul are capacitatea de a elimina aproape 80% din benzenul din aer și 23% din tricloretilenă. Un expert în plante de apartament și fondator al blogului Mr. Houseplant a explicat că benzenul se regăsește în benzină, cauciuc, vopsea, fum de țigară, detergenți și multe fibre sintetice.

Ficus

Ficusul se regăsește în majoritatea apartamentelor. Pe lângă aspectul lui elegant, această plantă are și abilitatea de a curăța aerul. Ficusul poate elimina 48% din formaldehidă, 30% din benzen și 10,5% din tricloretilenă. Este bine ca aceste plante să fie ținute la soare, cu solul umed.

ADVERTISEMENT

Dracaena

Dracaena este un alt tip de plantă care purifică aerul din orice încăpere. Cele mai multe dintre ele au frunzele drepte și ascuțite, cu aspect tropical. Conform cercetărilor, Dracaena poate elimina 50% din formaldehidă, 52 % din benzen și 10 % din tricloroetilenă.

ADVERTISEMENT
Tags: