Life

Plantele pe care le uzi rar și cresc spectaculos. Sunt perfecte pentru casa sau apartamentul tău

Ce plante vor crește spectaculos chiar și dacă le uzi rar. Sunt perfecte pentru locuință. O înfrumusețează și o protejează.
07.07.2023 | 23:00
Plantele pe care le uzi rar si cresc spectaculos Sunt perfecte pentru casa sau apartamentul tau
Ce plante pot fi întreținute ușor în casă. Sursa foto: Edifica
ADVERTISEMENT

Plantele sunt esențiale într-o încăpere, dar mai ales în casele noastre. Ele ne asigură un aport de oxigen, deoarece absorb dioxidul de carbon din interior și umezeala acumulată. Unele pot înflori spectaculos chiar și dacă sunt udate rar.

Ce plante înfloresc spectaculos și fără să le uzi des

Sunt plante care se usucă rapid, în câteva zile, dacă nu sunt întreținute în mod corespunzător. Au nevoie aproape zilnic de apă, iar lumina solară este indispensabilă pentru ele. Însă, unele pot rezista o perioadă mai îndelungată fără apă și lumină naturală.

ADVERTISEMENT

Una dintre aceste plante ”rare” este orhideea-molie. Are nevoie de apă o dată la 7 sau 10 zile și o poți ține într-un loc unde bate mai puțin soarele. Vara își pierde din flori, dar își revine la final de iarnă, început de primăvară. Este plăcută ca decor.

De floarea ”Flamingo” ai auzit? Deși se udă cu o jumătate de cană cu apă pe săptămână, are nevoie de mai multă expunere la soare și de o temperatură mai ridicată. Căldura o ajută să înflorească și să absoarbă cât mai rapid tot aerul toxic.

ADVERTISEMENT

Coffea arabica. Albă și intens parfumată, își arată primele flori la mijlocul verii. Este bine să o ții lângă fereastră cu jaluzele sau umbrită. O dată pe săptămână este suficient să o uzi, ca să-și păstreze vitalitatea și solul fertil. În caz contrar, se va usca.

Planta care se roagă, necesară în locuință

Maranta sau ”Planta rugăciunii” neapărat trebuie să o ai în casă. Se udă tot o dată pe săptămână și despre ea se spune că se roagă. Asta deoarece noaptea își ridică frunzele într-o poziție verticală, dând senzația de mâini împreunate, ca atunci când te rogi.

ADVERTISEMENT

Philodendron cu frunza ruptă (monstera delicioasa sau planta de brânză elvețiană) se udă mai rar în sezonul și la fel o dată pe săptămână în sezonul cald. Este ideal să o așezați în dreptul unei ferestre cu perdea transparentă, căci așa va reuși să înflorească.

Efectul plantelor din casă asupra sănătății

Specialiștii în medicină au constatat că plantele nu doar că se hrănesc cu dioxid de carbon, dar ne ajută și pe noi, oamenii, să avem un creier oxigenat și ne oferă bunăstare. Ele reduc stresul și îți bucură privirea prin decorul frumos pe care îl creează.

ADVERTISEMENT

”Imbunatatesc (plantele de apartament, n.r) calitatea aerului din interior. Beneficiul de purificare a aerului a fost initial descoperit de catre NASA. Astfel, cercetatorii au descoperit ca numeroase tipuri de plante de interior au eliminat formaldehida, benzenul si alti poluanti dintr-o camera sigilata in timpul experimentului”, informează sfatulmedicului.ro

ADVERTISEMENT
Tags: