Life

Plantele care te ajută să menții temperatura ideală în casă vara. Curăță aerul și combat căldura

Florile care te scapă de zăpușeala din locuință în sezonul cald. Sunt perfecte pentru a rarefia aerul și luptă cu canicula.
27.06.2023 | 23:45
Plantele care te ajuta sa mentii temperatura ideala in casa vara Curata aerul si combat caldura
Florile care te scapă de zăpușeala din locuință în sezonul cald. Sunt perfecte pentru a rarefia aerul și luptă cu canicula. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Plantele care te ajută să menții temperatura ideală în casă vara. Curăță aerul și combat căldura. Sunt foarte utile dacă spațiul nu este dotat cu un aparat de aer condiționat. Studiile arată că au efecte extraordinare.

Florile care te scapă de zăpușeala din locuință în sezonul cald. Sunt perfecte pentru a rarefia aerul și luptă cu canicula

Experții în botanică susțin că sunt anumite flori care te scapă de zăpușeala din locuință în sezonul cald. În plus, sunt perfecte pentru a rarefia aerul și luptă cu canicula pentru că absorb foarte bine căldura din casă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, acestea ne scapă de toxinele dăunătoare emise de produsele de uz casnic pentru că rețin extraordinar de bine particulele alergene și previn declanșarea bolilor respiratorii. Una dintre ele este aloe vera.

Recunoscută pentru proprietățile pe care le asupra asupra pielii, planta face minuni împotriva temperaturilor ridicate. Ajută la absorbția substanțelor nocive din aer și îl menține mereu proaspăt. Temperatura va fi constantă dacă o ai în apartament.

ADVERTISEMENT

Un rol important atunci când vine vorba de zilele caniculare îl joacă și crinul păcii care purifică aerul din casă și reține toate substanțele periculoase. Specialiștii ne asigură că această plantă este ideală în lupta cu căldura care ne dă mari dureri de cap vara.

Această floare nu trebuie așezată într-un loc cu foarte multă lumină, ci mai degrabă la umbră pentru că este sensibilă atunci când este expusă direct în razele soarelui. Poate fi poziționată și în spațiul unde există tendința să apară mucegai.

ADVERTISEMENT

Planta care reține temperatura ridicată din casă

A treia plantă care reține temperatura ridicată din casă se găsește în foarte multe locuințe pentru că nu este pretențioasă. Nu trebuie udată prea des de gospodine și nu trebuie lăsată niciodată direct în bătaia razelor de la soare.

Mai exact, este vorba de ferigă care e bine să fie așezată la umbră. E preferată de multe femei pentru că se îngrijește ușor. În plus, este o floare care purifică aerul din casă și este indicat să o avem în casă în sezonul cald.

ADVERTISEMENT

Este o plantă de dimensiuni mari și care crește sub formă de tufă. Poate ajunge la o înălțime cuprinsă între 40 și 90 de centimetri. Feriga e printre cele mai cunoscute flori de apartament, în popor fiind cunoscută ca baba-ursului sau limba-cerului.

ADVERTISEMENT
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct...
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct la TV pentru ce a plătit sute de mii de euro
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai,...
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai, în timp ce mesteca gumă, cercetată de Inspecția Judiciară
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele,...
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele, majorate cu 10% din 2025
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care...
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care făcea parte și Ștefan cel Mare
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru...
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă...
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă în aprilie
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în...
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în sectorul 6: „Aș vrea să comand o pizza!” „Vreţi să ne spuneţi că sunteţi în pericol?”
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!”...
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!” Fiica lui Petre Roman a luat primul avion spre casă