Life

Plantele care te ajută să menții temperatura ideală în casă vara. Curăță aerul și combat căldura

Florile care te scapă de zăpușeala din locuință în sezonul cald. Sunt perfecte pentru a rarefia aerul și luptă cu canicula.
27.06.2023 | 23:45
Plantele care te ajuta sa mentii temperatura ideala in casa vara Curata aerul si combat caldura
Florile care te scapă de zăpușeala din locuință în sezonul cald. Sunt perfecte pentru a rarefia aerul și luptă cu canicula. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Plantele care te ajută să menții temperatura ideală în casă vara. Curăță aerul și combat căldura. Sunt foarte utile dacă spațiul nu este dotat cu un aparat de aer condiționat. Studiile arată că au efecte extraordinare.

Florile care te scapă de zăpușeala din locuință în sezonul cald. Sunt perfecte pentru a rarefia aerul și luptă cu canicula

Experții în botanică susțin că sunt anumite flori care te scapă de zăpușeala din locuință în sezonul cald. În plus, sunt perfecte pentru a rarefia aerul și luptă cu canicula pentru că absorb foarte bine căldura din casă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, acestea ne scapă de toxinele dăunătoare emise de produsele de uz casnic pentru că rețin extraordinar de bine particulele alergene și previn declanșarea bolilor respiratorii. Una dintre ele este aloe vera.

Recunoscută pentru proprietățile pe care le asupra asupra pielii, planta face minuni împotriva temperaturilor ridicate. Ajută la absorbția substanțelor nocive din aer și îl menține mereu proaspăt. Temperatura va fi constantă dacă o ai în apartament.

ADVERTISEMENT

Un rol important atunci când vine vorba de zilele caniculare îl joacă și crinul păcii care purifică aerul din casă și reține toate substanțele periculoase. Specialiștii ne asigură că această plantă este ideală în lupta cu căldura care ne dă mari dureri de cap vara.

Această floare nu trebuie așezată într-un loc cu foarte multă lumină, ci mai degrabă la umbră pentru că este sensibilă atunci când este expusă direct în razele soarelui. Poate fi poziționată și în spațiul unde există tendința să apară mucegai.

ADVERTISEMENT

Planta care reține temperatura ridicată din casă

A treia plantă care reține temperatura ridicată din casă se găsește în foarte multe locuințe pentru că nu este pretențioasă. Nu trebuie udată prea des de gospodine și nu trebuie lăsată niciodată direct în bătaia razelor de la soare.

Mai exact, este vorba de ferigă care e bine să fie așezată la umbră. E preferată de multe femei pentru că se îngrijește ușor. În plus, este o floare care purifică aerul din casă și este indicat să o avem în casă în sezonul cald.

ADVERTISEMENT

Este o plantă de dimensiuni mari și care crește sub formă de tufă. Poate ajunge la o înălțime cuprinsă între 40 și 90 de centimetri. Feriga e printre cele mai cunoscute flori de apartament, în popor fiind cunoscută ca baba-ursului sau limba-cerului.

ADVERTISEMENT