News

Planurile Ministerului Educației după redeschiderea școlilor. Ce clase au prioritate și câți elevi pot participa la cursuri

22.04.2020 | 22:20
Planurile Ministerului Educatiei dupa redeschiderea scolilor Ce clase au prioritate si cati elevi pot participa la cursuri
ADVERTISEMENT

Ministerul Educației își face planurile pentru redeschiderea școlilor. Monica Anisie a anunțat ce clase au prioritate și câți elevi pot participa la cursuri în contextul respectării regulilor de distanțare socială.

Planurile Ministerului Educației după redeschiderea școlilor. Ce clase au prioritate și câți elevi pot participa la cursuri

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că există șanse mari ca școlile să se redeschidă după relaxarea măsurilor de izolare socială.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, mai marii din Ministerul Educației, în frunte cu ministrul Monica Anisie, lucrează la strategii pentru revenirea elevilor în școli.

Chiar dacă acest lucru se va întâmpla doar când vor fi luate toate măsurile pentru a fi asigurată siguranța elevilor, membrul Guvernului Orban a spus care sunt scenariile de după reluarea cursurilo.

ADVERTISEMENT

Există mari șanse ca la ore să participe un număr redus de elevi, tocmai pentru păstrarea regulilor de distanțare socială, iar clasele terminale, adică elevii care au de susținut Testele Naționale și Bacalaureatul, să aibă prioritate la reluarea orelor.

”Ne gândim (n.r. la un număr de 15 elevi în clasă). Trebuie să luăm în calcul ideea ca prezența elevilor la cursuri să nu înrăuățească situația îmbolnăviilor.

ADVERTISEMENT

O altă variată luată în calcul este ca în primul rând să revină la școală elevii din clasele terminale, care au de susținut Bacalaureatul sau Evaluarea Națională.

În momentul în care am suspendat cursurile ne-am gândit cu precădere la acești elevi, am pregătit pentru ei și lecții online, teste de antrenament, program de teleșcoală, măsuri care să conducă la pregătirea continuă a acestor elevi care au și emoția examenului”, a spus Anisie la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Se prelungește anul școlar?

Monica Anisie a vorbit și de posibilitatea ca anul școlar să fie prelungit și a spus că a fost discutat un scenariu care presupune prelungirea cu o săptămână, dar și scenarii care presupun încheierea anului școlar la timp.

”Toate aceste scenarii sunt în funcție de ce ne transmit specialiștii din domeniul medical. Vorbim ipotetic”, a spus ministrul. Ea a adăugat însă că o decizie privind reluarea cursurilor în școli va fi luată „în curând”.

”Ar trebui ca părinții să înțeleagă că pe primul plan trebuie să punem sănătatea copiilor”, a adăugat Anisie pentru postul de știri citat.

ADVERTISEMENT