News

Plata pensiilor în luna decembrie, anunțul momentului. Simona Bucura Oprescu spune ce se va întâmpla cu vârsta de pensionare

Plata pensiilor în luna decembrie, anunț de interes pentru seniorii din România. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, face noi precizări.
30.11.2023 | 00:27
Plata pensiilor in luna decembrie anuntul momentului Simona Bucura Oprescu spune ce se va intampla cu varsta de pensionare
Plata pensiilor în luna decembrie, anunțul momentului. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Plata pensiilor în luna decembrie, anunțul momentului. În contextul grevelor declanșate de salariații caselor teritoriale de Pensii, au apărut supoziții potrivit cărora plata pensiilor ar putea fi întârziată în ultima lună din an.

Plata pensiilor în luna decembrie, anunțul ministrului Muncii

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu precizează că seniorii din România nu vor avea motive de îngrijorare. Conform acesteia, banii vor ajunge în timp util la beneficiari. De altfel, ministrul spune că miercuri a avut întâlniri cu angajații din instituții.

ADVERTISEMENT

Aceștia susțin că vor salarii majorate, dar și condiții mai bune de muncă. „Această reformă ne-a ajutat să renegociem PNRR și să scotem acel procent de 9,4%. Nu vor fi întârzieri la plata pensiilor în decembrie.

Colegii de la casele de pensii își doresc echitate în ceea ce privește salarizarea, dar în același timp au demonstrat că pun mai presus interesele beneficiarilor”, a declarat Simona Bucura Oprescu la România TV.

ADVERTISEMENT

Totodată, ministrul Muncii a vorbit despre creșterea pensiilor, după ce astăzi președintele Klaus Iohannis a promulgat noua lege. Ea a dat asigurări că acestea vor fi majorate așa cum s-a promis, în două etapte. Vorbim de prima majorare din ianuarie, iar cealaltă va avea loc în septembrie.

În ce condiții va crește vârsta de pensionare

Mai mult, Simona Bucura Oprescu a ținut să aducă lămuriri cu privire la vârsta de pensionare. Potrivit acesteia, o creștere a vârstei de pensionare nu va avea loc decât dacă s-ar observa o majorare considerabilă privind speranța de viață în România.

ADVERTISEMENT

Conform ministrului din partea social-democraților, probabilitatea ca acest lucru să se întâmple este extrem de mică. De asemenea, Simona Bucura Oprescu susține că „vârsta de pensionare este stabilă”.

„Vârsta nu va crește arbitrar, nu stă în pixul unui ministru. Având în vedere speranța de viață din România la această oră, probabilitatea ca vârsta de pensionare să crească este foarte mică.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă creșterea vârstei de pensionare pentru femei ne-a fost impusă de PNRR, am încercat să o adaptăm la specificul românesc. Anume faptul ca perioada de creștere copil esta vechime, iar pentru fiecare copil se scade vârsta de pensionare cu 6 luni”, a adăugat ministrul Muncii, conform sursei citate.

 

ADVERTISEMENT