News

Ploi, polei și vijelii în următoarele zile. Informare ANM de vreme extremă

Vor fi ploi, polei și vijelii în următoarele zile. Întreaga țară se află sub informare meteo de vreme extremă, potrivit ANM.
15.01.2024 | 11:04
Ploi polei si vijelii in urmatoarele zile Informare ANM de vreme extrema
Ploi, polei și vijelii, informare ANM. colaj Fanatik/ Foto Unsplash/ Meteo Romania
ADVERTISEMENT

Ploi, polei și vijelii în următoarele zile. Specialiștii au emis o informare meteorologică de vreme rea pentru întreaga țară. Aceasta a intrat în vigoare luni, la ora 10:00, urmând să fie valabilă până marți, la ora 18:00.

Ploi, polei și vijelii. Informare de la meteorologi

Fenomenele vizate sunt următoarele: precipitații moderate cantitativ, vânt puternic, dar și depuneri de polei. Conform meteorologilor, aria precipitațiilor se va extinde treptat începând din vestul țării. De asemenea, în anumite zone va ninge și se va depune un nou strat de zăpadă.

ADVERTISEMENT

Vorbim de Munții Apuseni și jumătatea nordică a Carpaților Orientali. De asemenea, ninsorile vor apărea în noaptea de luni spre marți și în restul regiunilor montane și intracarpatice, potrivit meteorologilor.

„Izolat în zona de munte se vor acumula cantități de apă de 10…15 l/mp”, au informat, luni dimineața, reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie, cu privire la evoluția vremii.

ADVERTISEMENT

Totodată, meteorologii atrag atenția asupra faptului că în noaptea de luni spre marți, vor fi depuneri de polei în sudul și estul României. Vântul va bate cu putere, mai ales la munte, urmând să fie rafale de 60..80 km/h, iar zăpada să fie viscolită.

„Vântul se va intensifica și în zonele joase de relief, cu viteze mai mari pe parcursul zilei de marți (16 ianuarie), când în sudul Olteniei și al Transilvaniei și în sud-vestul Munteniei se vor atinge viteze de 45…60 km/h”, adaugă ANM.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în Capitală

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru Capitală, care va fi valabilă în intervalul 15 ianuarie, ora 10:00 și 16 ianuarie, ora 18:00. Vremea va fi mult mai caldă, decât ar fi normal pentru această perioadă, în București.

Spre seară, este posibil să apară precipitații sub formă de ploaie, cu depuneri de polei. Maxima din timpul zilei de luni va fi de 7…8 grade, iar valoarea minimă va fi în jur de 0 grade, conform ANM.

ADVERTISEMENT

Totodată, marți vor fi temperaturi mai mari decât cele specifice perioadei, în jurul a 7 grade. „Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei. Vântul va sufla în general moderat cu viteze de 35…45 km/h”, adaugă ANM.

ADVERTISEMENT