News

PNL București este încă în aer. Ce s-a întâmplat la ultima ședință a liberalilor

08.07.2019 | 15:59
PNL Bucuresti este inca in aer Ce sa intamplat la ultima sedinta a liberalilor

Ludovic Orban a decis să amâne pentru săptămâna viitoarea prezentarea propunerilor de președinți interimari ai organizațiilor PNL din București, susțin surse din partid pentru Mediafax. Președintele liberalilor a luat această decizie după lipsa de cvorum de la ședința de luni a Biroului Executiv, care a avut loc la ora 12:00. Rămâne de văzut dacă acest lucru este o formă de nemulțumire a liberalilor față de faptul că Ludovic Orban a susținut-o pe Violeta Alexandru la conducerea filialelor sau pur și simplu absența lor este cauzată de perioadă de vacanță.

PNL București și-a votat un nou președinte și acum urma să își aleagă conducerea filialelor de sector

Astfel, săptămâna viitoare ar urma să fie anunțată noua conducere a PNL București, inclusiv fiecare președinte al filialelor de sector. Printre numele vehiculate pentru aceste poziții se numără avocatul Cristian Băcanu, Sebastian Burduja, cel al cărui partid PACT a fuzionat cu PNL, Antonel Tănase, liberalul care coordonează comisia de specialitate a PNL pe infrastructura de transport, sau Tănase Stamule. De asemenea, Consilierul general al municipiului București, Ciprian Ciucu, ar putea fi luat în calcul pentru șefia organizației PNL Sector 6.

Pe 3 iunie, Cristian Buşoi a demisionat de la șefia PNL București, ocazie cu care a dat vina şi pe conducerea naţională a partidului e responsabilă pentru scorul PNL în Capitală la alegerile europarlamentare.

Violeta Alexandru este noul președinte al PNL București
Violeta Alexandru este noul președinte al PNL București *foto: facebook

Violeta Alexandru, noul președinte PNL București, în locul lui Cristian Bușoi

Pe 25 iunie, Violeta Alexandru, consiliera lui Ludovic Orban, a fost validată, în şedinţa Biroului Executiv al partidului, în funcţia de preşedinte interimar al PNL Bucureşti. Propunerea a fost făcută chiar de către președintele liberal: „Am considerat că Violeta Alexandru este omul potrivit să producă o schimbare la faţă a PNL, în Bucureşti. Este o persoană serioasă şi extrem de pregătită profesional şi o persoană care are capacitatea să recredibilizeze PNL”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul ședinței liberalilor din 25 iunie.

Votul pentru Violeta Alexandru a fost unul pozitiv, chiar dacă peste 600 de liberali au semnat, cu o zi înainte de BEX, o scrisoare adresată lui Rareş Bogdan, prin care îi cereau acestuia să preia şefia PNL Bucureşti.