News

PNL îi explică lui Mircea Geoană drumul de la Dăbuleni la NATO. „Puţină modestie nu strică, mai ales în politică”

PNL critică lipsa de „modestie” a lui Mircea Geoană privind propria carieră. Stroe: „De la Dăbuleni până la NATO, toţi oamenii au muncit pentru acest om”
15.04.2024 | 22:14
PNL ii explica lui Mircea Geoana drumul de la Dabuleni la NATO Putina modestie nu strica mai ales in politica
PNL spune că Geoană este lipsit de modestie și își arogă personal funcția în NATO / Foto: Facebook, Mircea Geoană
ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al PNL a comentat, luni, recentele declarații ale lui Mircea Geoană, potrivit căruia a ajuns în înalta funcție de secretar general adjunct al NATO „pe nume propriu, pe persoană fizică”. Stroe le-a apreciat lipsite de modestie spunând că în spatele carierei lui Geoană a existat o largă susținere din partea statului și a cetățenilor.

Geoană: „Sunt foarte bun, lumea nu-ți dă joburi de pomană

La începutul acestei luni, adjunctul secretatului general al NATO, Jens Stoltenberg, Mircea Geoană, comenta cum a ajuns în poziția de secretar general adjunct al Alianței, în legătură cu unele reproșuri potrivit cărora se folosește de această funcție ca trambulină pentru a ajunge la Cotroceni.

ADVERTISEMENT

„Sunt un om care toată viaţa mea mi-am făcut job-ul cu profesionalism şi cu competenţă. Pentru asta am ajuns şi la NATO. Plecasem din politică, nu vreau să mi-aduc aminte cum am plecat din politică, mi-a făcut foarte bine detoxul de la politică.

Eu am câştigat poziţia de la NATO pe nume propriu, pe persoană fizică pentru că sunt foarte bun la ceea ce fac şi pentru că lumea mă apreciează, că nu-ţi dă job-ul de pomană. Şi apropo, eu sunt primul din est care ocupa un job de conducere la vârful NATO”, a declarat Geoană pentru Digi 24.

ADVERTISEMENT

„Toţi oamenii au muncit pentru acest om”

Solicitat, luni, să comenteze declarațiile lui Geoană, Ionuț Stroe a spus pentru Prima News: „Puţină modestie nu strică, mai ales în politică. Cariera domnului Geoană e strict şi indisolubil legată de interesele acestei ţări, preşedinte al Senatului, senator ales. (…) Nu poţi spune acum, după o carieră în care ai fost legat de instituţionalul românesc, chiar sub jurământ, că nu ai beneficiat de pe urma susţinerii statului care te-a promovat, te-a format şi ţi-a dat posibilitatea unei evoluţii publice, chiar internaţionale, remarcabile. Ar trebui să existe modestie când vorbeşti”.

Stroe a adăugat explicând că s-a muncit pentru candidatura lui Mircea Geoană la multe niveluri instituționale și că adjunctul lui Stoltenberg a beneficiat de susținere largă, inclusiv din rândul oamenilor obișnuiți.

ADVERTISEMENT

 „Să spună explicit ce aşteptări avea. Eu ştiu că foarte mulţi oameni au muncit în decursul vremii, începând de la PSD până la cei mai mari oameni în arhitectura instituţională care l-au consultat, l-am implicat, l-au susţinut în cele mai importante decizii. De la Dăbuleni până la NATO, toţi oamenii au muncit pentru acest om”, a declarat Stroe. Așa cum se știe, președintele Klaus Iohannis și-a declarat recent candidatura la șefia Alianței Nord Atlantice.