News

PNL nu a decis încă situația lui Iulian Dumitrescu. Nicolae Ciucă: ”În acest moment nu am o propunere de la filiala Prahova”

Președintele PNL a evitat să spună dacă liberalii îl vor susține pe Iulian Dumitrescu pentru un nou mandat la CJ Prahova.
19.04.2024 | 09:00
PNL nu a decis inca situatia lui Iulian Dumitrescu Nicolae Ciuca In acest moment nu am o propunere de la filiala Prahova
Nicolae Ciucă spune că PNL nu a analizat o eventuală candidatură a lui Iulian Dumitrescu la CJ Prahova Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă a declarat că PNL Prahova nu a transmis încă o propunere de un candidat la președinția Consiliului Județean, dar că o astfel de propunere va fi analizată de Biroul Politic Național atunci când va veni.

PNL nu a decis încă situația lui Iulian Dumitrescu

Președintele Partidului Național Liberal a precizat și că, până acum, liberalii au validat toate listele de candidaţi pentru consiliile judeţele şi consilii locale.

ADVERTISEMENT

„În acest moment nu am o propunere de la filiala Prahova. În momentul în care o voi avea vom lua o decizie, decizia o va lua Biroul Politic Naţional.

Nu avem propunerea care să intre în analiza Biroului Politic Naţional. Am rămas cu două filiale – Prahova şi Bihor”, a declarat Nicolae Ciucă la Digi24.

ADVERTISEMENT

Iulian Dumitrescu, fost președinte al CJ Prahova, cercetat sub control judiciar într-un dosar de corupție, spune că nu a luat încă decizia dacă va candida din nou, deși legislația i-o permite.

„Există o Constituţie în ţara asta şi Constituţia a fost făcută de nişte oameni mai deştepţi şi decât mine şi decât dumneavoastră şi conform Constituţiei şi cred că ştiţi că am dreptul să candidez.

ADVERTISEMENT

Există un Statut al partidului, care a fost făcut de nişte oameni şi mai deştepţi decât mine şi conform Statutului am dreptul să candidez, dar există o decizie personală pe care trebuie să o iau eu”, a afirmat liberalul citat de News.ro.

Iulian Dumitrescu este cercetat de DNA după ce ar fi primit mită 16 milioane de lei de la un om de afaceri căruia i-ar fi cerut 47,5 milioane de lei.

ADVERTISEMENT

Procurorii au pus sechestru asupra unui imobil al lui Iulian Dumitrescu și asupra a 19 imobile ale surorii și cumnatului fostului șef CJ Prahova, precum și asupra conturilor bancare ale celor trei.

Liberalul prahovean susține, referitor la dosarul penal în care este anchetat că: ”Sunt nişte oameni puşi de Vlad Cosma, care vrea să pună mâna pe judeţul Prahova”.

ADVERTISEMENT