News

Ciucă spune cum a ajuns să fie desemnat Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei. „Noi n-am avut candidat, că n-am avut”

Ciucă, despre cum a aflat că medicul Cătălin Cîrstoiu va fi omul Coaliției pentru Primăria Capitalei. „Noi n-am avut candidat, că n-am avut”
18.04.2024 | 23:27
Ciuca spune cum a ajuns sa fie desemnat Cirstoiu pentru Primaria Capitalei Noi nam avut candidat ca nam avut
Ciucă spune că prima variantă a Coaliției a fost profesorul de arhitectură Tiberiu Florescu / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a afirmat că premierul Marcel Ciolacu l-a informat despre varianta Cătălin Cîrstoiu doar cu două zile înainte ca medicul să fie anunțat drept candidat comun al PSD-PNL.

Cîrstoiu: Noi n-am avut candidat, că n-am avut

Nicolae Ciucă a afirmat, joi, că premierul Marcel Ciolacu nu l-a informat decât cu două zile înainte ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie anunțat drept candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, de posibilitatea ca acesta să fie varianta Coaliției la alegerile locale din București.

ADVERTISEMENT

Inițial, a spus Ciucă, varianta a fost profesorul de arhitectură Tiberiu Florescu, dar, în urma întrevederii dintre liderii PNL și PSD cu acesta, Florescu a refuzat oferta. „Acolo ajunseserăm, pentru că a fost încercarea de a-l convinge pe profesorul Tiberiu Florescu, profesor la arhitectură, am discutat ne-am văzut amândoi cu el, a declinat oferta noastră și a trebuit să se identifice un alt candidat. Noi n-am avut candidat, că n-am avut, și s-a căutat un candidat în afara celor două partide politice”, a declarat președintele PNL pentru Digi 24.

Un „candidat motivat”

Nicolae Ciucă a estimat că medicul Cătălin Cîrstoiu a fost și este un „candidat motivat”.  „Senzația mea și atunci și acum că este un candidat foarte motivat. Motivația nu vine peste noapte, probabil că a avut o oarecare rădăcină în gândirea domniei sale și are și o justificare, pentru că nu putem să negăm că atunci când l-am prezentat am venit cu o soluție profesională de management al unuia dintre cele mai mari spitale din țară și am considerat că e o soluție pentru ce are nevoie Bucureștiul astăzi, adică un manager, o echipă de management care să rezolve problemele Bucureștiului”, a explicat el.

ADVERTISEMENT

Robert Negoiță, deja „disponibil” în locul medicului

Joi, Nicolae Ciucă a declarat că medicul Cîrstoiu trebuie să lămurească public acuzațiile de incompatibilitate ce i se aduc, după unele anchete jurnalistice. Ciucă a apreciat că ar fi „nomal” ca, astfel, medicul să dea curs solicitărilor, două la număr, pe care premierul Marcel Ciolacu i le-a făcut lui Cîrstoiu.

De partea sa, medicul Cîrstoiu nu s-a grăbit să clarifice public aceste acuzații dar a reiterat faptul că nu se va retrage din cursa pentru Primăria Capitalei „nici dacă îi va cere Marcel Ciolacu”. Tot joi, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat că ar fi disponibil să candideze în locul medicului, dacă PSD îi va cere acest lucru.

ADVERTISEMENT

 

Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce...
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce am devenit o țintă pentru spionajul rusesc
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din...
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din România unde soarele "răsare" de două ori: "Fascinant"
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Pandișpan cu cireșe. Rețeta care îți aduce vara în farfurie
Pandișpan cu cireșe. Rețeta care îți aduce vara în farfurie
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare...
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare din Ucraina: „Am auzit în mai multe rânduri în România narațiuni tipic rusești”
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol...
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol principal. Are o poveste emoționantă și a fost văzut deja de milioane de oameni