Sport

Podravka Vegeta – SCM Râmnicu Vâlcea 25-27. Prima victorie pentru oltence în Liga Campionilor

17.01.2021 | 17:00
Podravka Vegeta  SCM Ramnicu Valcea 2527 Prima victorie pentru oltence in Liga Campionilor
ADVERTISEMENT

Meciul Podravka Vegeta – SCM Râmnicu Vâlcea are loc duminică, 17 ianuarie, cu începere de la ora 17:00, în cadrul etapei a 10-a din grupa principală 2 a Ligii Campionilor la handbal feminin. Este un meci pe care fetele lui Florentin Pera trebuie să facă tot posibilul să îl câştige, pentru a rămâne în lupta pentru locul 6, ultimul care permite accesul în barajul pentru sferturi de finală.

Vâlcencele sunt singura echipă din grupă şi din ambele grupe principale care nu a reuşit încă să facă nici un punct, dar, cu toate acestea, şansele lor nu sunt risipite, pentru că Podravka şi Dortmund au doar câte două puncte şi pot fi ajunse şi depăşite. În plus, campioana României a jucat numai şase meciuri, fiind una dintre cele mai năpăstuite echipe de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Dacă în etapa precedentă nimeni nu a obiectat nimic la eşecul sever suferit acasă în faţa multinaţionalei Gyor, cea mai puternică echipă din lume, acum e vorba de o confruntare directă, care, chiar dacă are loc în Croaţia, trebuie jucată de echipa lui Florentin Pera la victorie.

ora 17:00 Podravka Vegeta – SCM Râmnicu Vâlcea 25-27 VEZI VIDEO

Minutul 60: Podravka Vegeta – SCM Râmnicu Vâlcea 25-27. Oltencele obţin prima victorie din grupă, în ciuda unui forcing de final al croatelor, şi continuă lupta pentru calificare.

ADVERTISEMENT

Minutul 55: Podravka Vegeta – SCM Râmnicu Vâlcea 21-25. Româncele s-au distanţat la 4 goluri.

Minutul 50: Podravka Vegeta – SCM Râmnicu Vâlcea 21-23. Croatele au primit două eliminări de două minute consecutive.

Minutul 45: Podravka Vegeta – SCM Râmnicu Vâlcea 20-22. Se menţine diferenţa.

Minutul 40: Podravka Vegeta – SCM Râmnicu Vâlcea 18-20. Meciul rămâne echilibrat, cu diferenţă constantă de două goluri.

ADVERTISEMENT

Minutul 35: Podravka Vegeta – SCM Râmnicu Vâlcea 15-17. Româncele au început bine repriza secundă, cu gol în secunda 20.

Minutul 30: Podravka Vegeta – SCM Râmnicu Vâlcea 13-15. Oltencele înscriu în ultima secundă a primei reprize şi intră cu un avantaj de două goluri la pauză.

ADVERTISEMENT

Minutul 25: Podravka Vegeta – SCM Râmnicu Vâlcea 11-13. Echipele merg cap la cap

Minutul 20: Podravka Vegeta – SCM Râmnicu Vâlcea 6-9. Diferenţa de scor creşte încet, dar sigur.

Minutul 15: Podravka Vegeta – SCM Râmnicu Vâlcea 5-7. Oltencele se desprind.

Minutul 10: Podravka Vegeta – SCM Râmnicu Vâlcea 4-5. Româncele se află la conducerea partidei.

Minutul 5: Podravka Vegeta – SCM Râmnicu Vâlcea 2-2. Nu s-a marcat în primele 3 minute de joc.

Minutul 0: Podravka Vegeta – SCM Râmnicu Vâlcea 0-0. A început meciul.

Podravka Vegeta – SCM Râmnicu Vâlcea Live Stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus

Partida Podravka Vegeta – SCM Râmnicu Vâlcea se joacă duminică, 17 ianuarie, de la ora 17:00, pe terenul echipei croate şi este televizată în direct pe posturile Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus. De asemenea, o puteţi viziona şi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

Este o mobilizare generală în tabăra vâlcencelor înaintea acestui meci, jucătoarele fiind conştiente că o primă victorie le poate oferi bune şanse să termine pe locul 6 şi să prindă poziţia de baraj. E drept, mai departe misiunea ar fi una foarte complicată, dar măcar şi aşa clasarea în primele şase tot ar reprezenta un plus.

Florentin Pera, optimist înaintea acestui meci

Florentin Pera este şi el optimist după ce pericolul ca echipa să se dezintegreze din motive financiare a dispărut. Doar Noregaard a plecat dintre jucătoarele străine, celelalte continuând după ce Primăria a aprobat bugetul necesar echipei.

Tehnicianul, care are merite uriaşe în performanţele interne ale echipei şi revenirea acesteia în elita handbalului feminin european, spune că dacă jucătoarele sale vor evolua cum au făcut-o în ultima deplasare, la Podgorica, împotriva puternicei Buducnost, în faţa căreia au pierdut dramatic, la un gol, şansele de a câştiga în Croaţia vor fi mari.

Nu s-au mai întâlnit de 12 ani

Faptul că formaţia croată a fost învinsă acasă şi de Borussia Dortmund dă şi mai multe speranţe vâlcencelor că vor reuşi şi ele să facă acelaşi lucru şi să spargă gheaţa în grupa principală. Podravka nu mai este clar acea forţă a Europei din anii anteriori, problemele financiare punându-şi amprenta.

Pentru casele de pariuri, echipa locală pleacă totuşi favorită, la o cotă de 1,75, în timp ce Vâlcea are un 2,20 deloc de neglijat şi care merită încercat. Cele două echipei nu s-au mai întâlnit de 12 ani. În 2009, croatele câştigau la patru goluri în Zăvoi, după ce în 2008 Vâlcea a făcut show la Podravka, învingând la zece lungimi.

ADVERTISEMENT