News

Podul de la Brăila are deja fisuri la structura de rezistență. CNAIR susține că nu va recepționa lucrarea

Deși a fost inaugurat acum aproximativ patru luni, Podul de la Brăila are noi probleme. Reprezentanții CNAIR, reacție vehementă.
25.10.2023 | 10:24
Podul de la Braila are deja fisuri la structura de rezistenta CNAIR sustine ca nu va receptiona lucrarea
Podul de la Brăila are deja fisuri la structura de rezistență. Foto Facebook Toma Andreea Petronela
ADVERTISEMENT

Podul de la Brăila are deja fisuri la structura de rezistență, deși a fost inaugurat în urmă cu aproape patru luni. Nu sunt primele probleme semnalate la noua construcție, șoferii denunțând crăpături în asfalt la puțin timp de la deschidere.

Podul de la Brăila are deja fisuri la structura de rezistență

De altfel, nu a trecut mai mult de o lună de când traficul pe prima bandă de circulație a fost sistat, chiar din cauza acestor nereguli. Acum, se pare că va fi nevoie de noi reparații, după apariția fisurilor la structura de rezistență.

ADVERTISEMENT

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a avertizat că dacă nu vor fi reparate fisurile, nu va recepționa lucrarea, conform Știrile Pro TV. Deși noul pod nu este încă recepționat, șoferii circulă deja pe el.

Noile crăpături sunt vizibile la blocurile de ancoraj, acolo unde sunt fixate firele care susțin podul. Antreprenorii spun că fiecare bloc poate susține aproximativ 100.000 de tone, având o adâncime de 35 de metri.

ADVERTISEMENT

„La un obiectiv de această categorie și de această talie, și la un constructor care se pretinde profesionist, nu ar trebui să apară astfel de greșeli de începător. Asta este problema.

Și normal că, până nu vor remedia situația și nu vor face lucrurile așa cum scrie în contract – pentru că în contract nu prevede scurgeri sau infiltrații în camerele blocurilor de ancoraj, noi nu le vom face recepția”, a transmis Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor, potrivit Știrile Pro TV.

ADVERTISEMENT

Ce spun antreprenorii

Pe de altă parte, companiile Webuild Spa din Italia, fosta Astaldi și IHI din Japonia, cele care au făcut proiectul, susțin că aceste probleme nu vor afecta siguranța structurii și nici circulația rutieră.

„Din cauza efortului de întindere, practic poate să apară niște microfisuri. Din punct de vedere tehnic, asta nu e un risc pentru structură”, a adăugat Alessandro Minitti, reprezentant al antreprenorului.

ADVERTISEMENT

Podul de la Brăila a costat 500 de milioane de euro și a fost inaugurat cu fast, pe 6 iulie, fiind cea mai mare lucrare de acest tip, din România, de după perioada comunistă. Primele probleme au apărut la puțin timp, iar la finalul august au fost verificate 100.000 de suruburi din structura podului. Verificările au arătat că 401 dintre acestea nu erau prinse bine.

 

ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic...
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă....
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă. Prin ce incident grav trecuse la începutul anului
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi...
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea! Detaliul neştiut despre milionarul român
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”