News

Când va fi deschis circulației podul suspendat peste Dunăre de la Brăila. Anunțul ministrului Sorin Grindeanu

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat, sâmbătă, când se estimează că va fi deschis circulației podul suspendat peste Dunăre de la Brăila.
04.12.2021 | 14:45
Cand va fi deschis circulatiei podul suspendat peste Dunare de la Braila Anuntul ministrului Sorin Grindeanu
ADVERTISEMENT

Prezent sâmbătă, 4 decembrie, într-o vizită de lucru pe şantierul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, ministrul transporturilor din Guvernul Ciucă, Sorin Grindeanu, a vorbit despre termenul finalizării lucrărilor la acest proiect.

Oficialul a declarat că această construcție trebuie să fie dată în folosință până la sfârşitul anului viitor, aşa cum prevede contractul semnat.

ADVERTISEMENT

Podul peste Dunăre de la Brăila trebuie să fie dat în folosință în 2022. Anunțul ministrului Sorin Grindeanu

De asemenea, ministrul a ținut să subliniez faptul că Brăila și Galați sunt județe care au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, care poate veni prin dezvoltarea infrastructurii de transport.

”Am fost astăzi pe șantierul Podului Suspendat peste Dunăre de la Brăila. Podul trebuie să fie dat în circulație până la sfârșitul anului viitor, așa cum prevede contractul!

ADVERTISEMENT

Județele Brăila și Galați au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, ajutor care poate veni mai ales prin dezvoltarea infrastructurii de transport”, se arată pe pagina de Facebook a Partidului Social Democrat.


În urmă cu o zi, același Sorin Grindeanu spune că vrea să contracteze în 2022 proiecte de investiții în sumă record de 10 miliarde de euro.

ADVERTISEMENT

”Mi-aș dori ca la anul, și nu e imposibil, să fiu cel care semnează cea mai mare sumă de contractare pe proiecte de investiții din istorie. Iar targetul meu este de 10 miliarde de euro pentru anul 2022. Din cele trei surse, fie că vorbim de vechiul exercițiu bugetar al UE, noul exercițiu, PNRR și bugetul de stat”, a afirmat Grindeanu, într-un interviu la Digi24.

Oficialul Executivului a mai anunța că în 2022, doar pe PNRR, vor fi semnat contracte ”undeva în jur de 7 miliarde”.

ADVERTISEMENT

Podul peste Dunăre de la Brăila, o lucrare de peste 2,65 miliarde de lei

Construcția de la Dunăre face legătura între judeţele Brăila şi Tulcea. Podul va avea, la final, doi kilometri lungime şi o înălțime de aproape 200 de metri.

Podul face legătura între județele Brăila și Tulcea. Potrivit datelor CNAIR, valoarea totală a proiectului este estimată la 2,65 de miliarde de lei, iar aproximativ 75% din această sumă vine de la Uniunea Europeană.

Proiectul în sine înseamnă, pe lângă pod, și o adevărată rețea de șosele și drumuri de acces de peste 20 de kilometri.

Încă din august, ministrul Transporturilor de la acea vreme, Cătălin Drulă, spune că podul suspendat de la Brăila se va deschide la final de 2022, împreună cu 10 kilometri din drumurile de legătură pe relaţia Brăila – DN 22 (Smârdan-Măcin).

ADVERTISEMENT