ADVERTISEMENT
News

Poluarea alarmantă din Capitală ”are efecte dezastruoase în timp la copii și vârstnici.” Ce boli riscă populația

Poluare alarmantă în Capitală. Ce efecte are asupra sănătății.
Autor: Robert Cristea | 27.05.2021 | 23:53
Poluarea alarmantă din Capitală ”are efecte dezastruoase în timp la copii și vârstnici.” Ce boli riscă populația
Poluare în Ploieşti. S-a simțit un miros puternic de gaz în mai multe cartiere. Foto: Pixabay

Bucureștiul este de cele mai multe ori sufocat de poluare. Praful excesiv, traficul și ,bineînțeles, nopțile pline de mirosuri nocive a căror sursă rămâne un mister pentru garda de mediu – toți acești factori reprezintă în timp o bombă cu ceas pentru sănătatea oamenilor.

ADVERTISEMENT

Florin Mihălțan, medic pneumolog şi profesor la Institutul de Pneumologie “Marius Nasta” din Bucureşti, a explicat pentru Antena3 efectele nocive asupra sănătăţii cauzate de poluarea excesivă a aerului.

Dacă ne uităm la harta calității aerului din Capitală într-o seară în care se ard gunoaiele ”cumpărate de afară”, se observă cum toate valorile noxelor sunt și de 10 ori mai mari. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătăți, poluarea din aer este responsabilă de moartea a 7 milioane de persoane la nivel mondial, conform Antena3.

Poluare plină de pericole pentru oamenii din Capitală. Ce boli riscă populația

În primul rând, poluarea excesivă poate genera sau exacerba afecțiuni la plămâni şi inimă, susține Florin Mihălțan, medic pneumolog şi profesor la Institutul de Pneumologie “Marius Nasta” Bucureşti.

ADVERTISEMENT

„În primul rând în această poluare există pulberi și gaze pentru plămâni și pentru inimă.

Lucrurile acestea devin extrem de periculoase pentru că agravează o serie de afecțiuni respiratorii sau generează afecțiuni respiratorii de tip astm sau BPOG”, a explicat medicul pneumolog Florin Mihălțan la Antena 3.

Poluare în Capitală. Medic pneumolog: ” Este o diminuare a imunității individuale”

Medicul pneumolog susține că poluarea diminuează capacitatea organismului de a se apăra De asemenea, crește rata incidenței infarctului miocardic.

ADVERTISEMENT

De asemenea, acesta precizează că ”există și particule cancerigene în interiorul acestor pulberi sau factorii poluanți și să nu uităm potențarea unor alergii și diminuarea capacității de apărare a organismului. Este o diminuare a imunității individuale”.

”Expunerea este mult mai evidentă și cu efecte dezastruoase în timp la copii și vârstnici. Poluarea este al doilea factor care vine și generează astfel de afecțiuni cronice alături de fumat.

ADVERTISEMENT

În multe situații, acolo unde nu avem explicații pentru apariția acestor boli, cel mai probabil este invocat acest factor poluant.

Să nu uităm un alt lucru important, cei care trăiesc în apropierea marilor intersecții, unde se circulă foarte mult sunt cu expunere majoră. În afară de ceea ce s-a menționat avem și ceea ce se generează din combustie, ceea ce emană un automobil”, a mai precizat Florin Mihălțan.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!