News

Pomelo din China, cu conținut mare de pesticide, retras de la vânzare. În ce magazine a fost identificat

Pomelo adus din China, cu conținut mare de pesticide, retras de la vânzare, de către inspectorii ANSVSA. Iată în ce magazine a fost identificat produsul toxic.
04.03.2022 | 17:01
Pomelo din China cu continut mare de pesticide retras de la vanzare In ce magazine a fost identificat
ADVERTISEMENT

Alertă alimentară în mai multe supermarketuri, din țară. Inspectorii ANSVSA anunță că au descoperit pomelo din China, cu reziduuri de pesticide peste limita normală.

Pomelo din China, cu pesticide, depistat în lanțuri mari de magazine

Drept urmare, au decis retragerea de la vânzare a produsului toxic pentru organismul nostru. Concret, a fost depistat în Selgros, Penny și Carrefour.

ADVERTISEMENT

Mai exact, este vorba despre fructul denumit ”POMELO Origine: CHINA Lot: 8340”. Toți cei care știu că l-au achiziționat, sunt sfătuiți să nu-l consume, ci să-l distrugă sau să-l returneze magazinului, în schimbul primirii contracostului.

”Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 14/02/2022-22/02/2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă in magazinul Penny din care le-au achizitionat, urmând sa le fie restituită contravaloarea în baza bonului fiscal.

ADVERTISEMENT

SC KAREMA FRUCT SRL iși cere scuze pentru inconveniențele create! Pentru informații suplimentare, puteti contactati SC KAREMA FRUCT la urmatoarea adresă de email: sales@karemafruct.ro”, este menționat, într-un comunicat al celor de la Penny, publicat pe ANSVSA.

Tot pomelo din China, cu valori depășite de pesticide, a fost descoperit joi, 3 martie, și în Profi, Mega Image sau Metro. Și din aceste supermaketuri fructul nociv a fost retras de pe rafturi, de la vânzare, așa cum apare pe site-ul ANSVSA.

ADVERTISEMENT

Și produse din Turcia au fost retrase de la vânzare

De altfel, s-au găsit, joi, 3 martie, și produse toxice din Turcia, anume un grapefruit, din lotul 10-18, comercializat în intervalul 08/02/2022-24/02/2022.

În data de 24 februarie, a mai fost identificat un lot de ardei iute, la fel cu conținut major de reziduuri de pesticide, mai exact ” ARDEI IUTE Origine: TURCIA Lot: 61/14”.

ADVERTISEMENT

Având în vedere toate acestea, nu ezitați să luați legătura cu magazinul de unde ați achiziționat produsele menționate și să solicitați contravaloarea lor. Sun situații când acestea se pot returna și fără prezentarea bonului fiscal. Dacă vi se refuză returnarea banilor plătiți, puteți sesiza ANPC.

ADVERTISEMENT