News

Pompierii din Olt, intervenție pentru salvarea a 3 câini. Misiune dificilă, într-un canal de 8 metri

Pompierii din Olt au avut parte de o intervenție mai puțin obișnuită. Angajații ISU au acționat, vineri, pentru salvarea a 3 câini.
29.12.2023 | 23:12
Pompierii din Olt interventie pentru salvarea a 3 caini Misiune dificila intrun canal de 8 metri
Trei câini, salvați dintr-un canal adânc de 8 metri de pompierii de la ISU Olt: ”Fiecare viață salvată e un succes”. Sursa foto: ISU / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vineri, la orele serii, pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt au intervenit pentru salvarea a trei câini căzuți într-un canal. Misiunea a fost una extrem de dificilă, însă s-a încheiat cu un succes total.

Trei câini, salvați dintr-un canal adânc de 8 metri de pompierii de la ISU Olt: ”Fiecare viață salvată e un succes”

Adoptând deviza ”fiecare viață salvată reprezintă încă un succes”, pompierii din Olt au efectuat vineri seara o intervenție mai puțin obișnuită. Angajații ISU au salvat câteva animale.

ADVERTISEMENT

E vorba de trei cățeluși. Aceștia au fost salvați dintr-un canal adânc de 8 metri, în care apa avea un metru, în apropierea Drumului Expres, în localitatea Colonești: ”Satisfacția că am reușit să salvăm încă trei vieți nu se compară cu nimic!”, spun cei de la ISU.

Din imaginile postate de salvatori pe pagina de Facebook a ISU Olt reiese faptul că intervenția nu a fost una deloc ușoară. Ea a necesitat atenție și folosirea unei scări de mari dimensiuni.

ADVERTISEMENT

Misiunea nu a fost deloc ușoară, dar satisfacția că am reușit să salvăm încă trei vieți nu se compară cu nimic! Pentru noi, pompierii, fiecare viață salvată reprezintă încă un succes în lupta cu secundele!”, spun salvatorii.

Acțiunea de toată lauda a pompierilor din Olt a fost una apreciată de internauți. Pe site-ul de socializare amintit au fost postate zeci de mesaje apreciative față de pompieri. Iată câteva dintre acestea:

ADVERTISEMENT
  • Dumnezeu să vă ajute pentru binele pe care l-ați făcut acestor suflete!
  • Sunteți minunați, vă mulțumesc! Aș dori și Poliția Animalelor să își facă datoria.
  • Mulțumim frumos! Dumnezeu să vă binecuvânteze pentru gestul minunat!

Intervenție similară și în Timiș

În toamna acestui an, o intervenție similară au avut și pompierii din Timiș. La finalul lunii septembrie, pompierii din Timişoara au salvat trei pui de câine şi pe mama lor. Animalele au căzut într-un canal tehnologic cu o adâncime de 1,5 metri.

ADVERTISEMENT

Pompierii din cadrul Detaşamentului 1 Timişoara au intervenit peste trei ore pentru salvarea unor căţei dintr-un canal tehnologic. Evenimentul a avut loc pe Calea Torontalului.

Cinci căţei şi mama lor se aflau într-o situaţie inedită, fiind la o adâncime de aproximativ 1,5 m. Pompierii au reuşit salvarea a trei pui de câine, iar alţi doi nu mai erau în viaţă”, a transmis ISU Timiş.

ADVERTISEMENT
Tags: