News

Mii de pui rasa beagle, salvați de la experimentele de laborator. Cei 4.000 de cățeluși își caută acum stăpâni care să-i iubească

Mii de căței, salvați de la un centru pentru experimente pe animale. Puii de beagle erau crescuți ca să fie vânduți laboratoarelor care testau produsele lor pe animale.
10.08.2022 | 22:58
Mii de pui rasa beagle salvati de la experimentele de laborator Cei 4000 de catelusi isi cauta acum stapani care sai iubeasca
Mii de pui rasa beagle, salvați de la experimentele de laborator. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Peste 4.000 de căței care au fost salvați de la o companie care se ocupa de testarea produselor pe animale. Acum, toți aceștia sunt în căutarea unei case iubitoare.

Mii de căței, salvați de la un centru pentru experimente pe animale

Totul s-a petrecut în Statele Unite, Virginia, la sediul unei companii care adăpostea animalele doar pentru ca ele să fie vândute mai apoi altor firme care aveau nevoie de ele pentru a-și testa produsele, la laboratoare specializate.

ADVERTISEMENT

Sunt circa 4.000 de căței din rasa Beagle care așteaptă să fie salvați, iar specialiștii în drepturile animalelor care au intervenit pentru ca aceștia să fie luați de acolo cred că operațiunea de salvare va fi una de lungă durată și ar putea ajunge chiar la 60 de zile.

Apoi, cei care îi vor salva trebuie să se preocupe să le găsească case temporare și apoi unele permanente, unde să fie tratați așa cum merită.

ADVERTISEMENT

“Va fi nevoie de 60 de zile pentru a scoate toate aceste animale și pentru a lucra cu partenerii noștri din adăposturi și salvatori din întreaga țară, pentru a le oferi acestor câini un cămin iubitor”, a declarat Kitty Block, președinte și director executiv al US Humane Society, ONG-ul care a raportat neregulile, scrie CNN.

Cățeii, hrăniți cu urme de fecale și larve

Cățeii care se aflau la acea locație destinată înmulțirii animalelor erau apoi vânduți către laboratoare care testează pe animale.

ADVERTISEMENT

Cei care se îmbolnăveau nu erau duși la veterinar sau tratați, ci uciși. De altfel, informațiile arată că 25 de cățeluși au murit de frig, animalele nefiind tratate bine deloc și având condiții improprii de a trăi.

Nici măcar hrana animalelor nu era bună, iar cățeii aveau în meniu larve, mucegai și fecale.

Acum, cățeii care au primit rele tratamente vor putea începe o nouă viață. Ei au început să fie duși la adăposturi din zona Elgin de sud, Illinois și Pittsburgh.

ADVERTISEMENT

Animalele urmează să fie supuse unor serii de teste și vaccinuri pentru a putea fi date spre adopție.

ADVERTISEMENT