Life

Portocală, motanul ajuns vedetă pe Masivul Ceahlău, la aproape 2.000 de metri altitudine: “Ar trebui să-i dea cineva o medalie de supravieţuitor”

Motanul Portocală, vedetă pe Masivul Ceahlău. Trăiește la aproape 2.000 de metri altitudine și este foarte iubit de turiști.
08.12.2023 | 08:13
Portocala motanul ajuns vedeta pe Masivul Ceahlau la aproape 2000 de metri altitudine Ar trebui sai dea cineva o medalie de supravietuitor
Motanul Portocală, vedetă pe Masivul Ceahlău. Sursa foto: Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Motanul Portocală, întâlnit în zona cabanelor de pe Masivul Ceahlău de aproximativ patru ani. Turiștii îi fac mereu poze, îl hrănesc și îl mângâie atunci când merg în drumeție.

Portocală, motanul ajuns vedetă pe Masivul Ceahlău. Trăiește la aproape 2.000 de metri altitudine

De câțiva ani, cei care sunt pasionați de drumeții pe Masivul Ceahlău din Neamț au ocazia să cunoască vedeta din zona vârfului Toaca. Motanul Portocală, numit așa după culoarea pe care o are blana sa, trăiește la aproape 2.000 de metri altitudine și îi întâmpină pe turiștii care vin în zonă,

ADVERTISEMENT

De aproape patru ani, motanul a fost văzut în mai multe locuri de pe munte, cum ar fi pe la Cabana Dochia sau la Cabana Meteo de la baza vârfului Toaca. Cel mai adesea este văzut sus, la vota 1.904 m.

Din acest motiv, pisoiul a fost numit de turiști “Micul străjer de pe Vârful Toaca”. Nu se știe cum reușește să supraviețuiască pe cea mai înaltă creastă a masivului, însă este mereu prezent în zonă și se lasă fotografiat și mângâiat de turiști.

ADVERTISEMENT

Motanul a fost surprins chiar și pe cele 500 de trepte ale scării care duce spre vârf. Anul acesta, se pare că motanul a ales să-și ducă traiul în altă parte.

Pe 17 noiembrie 2023, Ioan Panaite, un meteorolog, a postat o imagine cu motanul, la o distanță mare de Toaca. “Portocală a migrat spre nord, în zona Cabanei Fântânele”, a spus acesta pe rețelele sociale.

ADVERTISEMENT

“Dragul de el. A mers mult pe jos. Mai are puţin şi ajunge în Durău”, “Da, poate coboară la civilizaţie. A stat vreo 3 ani doar pe Toaca”, “Ar trebui să-i dea cineva o medalie de supravieţuitor”, sunt câteva dintre comentariile la postare.

Motanul, hrănit adesea de turiști

Cabana Fântânele este situată la 1.200 de metri. În mediul online există numeroase postări și comentarii despre Portocală, motanul fiind foarte apreciat de cei care ajung în zonă.

ADVERTISEMENT

“O frumuseţe! Se vede că e vedetă. Ştie să stea la poze. Are atitudine! Portocală e o mică vedetă răsfăţată. Apare în toate pozele făcute pe Ceahlău. E mai tare decât caprele negre”, a scris cineva.

De asemenea, motanul mănâncă orice îi oferă turiștii, care interacționează cu el atunci când îl văd. Este foarte prietenos și nu are pretenții atunci când vine vorba despre mâncare.

“Se ascunde prin jnepeniş! Îşi face veacul pe-acolo. E cam grăsan, se lasă mângâiat, l-au luat turiştii în braţe. E cam cerşetor şi nu-i pretenţios la mâncare. Mănâncă orice. E şi rău, alungă caprele negre când e rost de ceva de ronţăit”, a declarat o pasionată de drumeții pentru Adevărul.

ADVERTISEMENT