Sport

Povestea altfel a lui Rodri, omul care i-a adus trofeul Champions League lui Pep Guardiola. Ce facultate a terminat și de ce a preferat să nu își cumpere mașină: „Am mingea într-o mână și cartea în cealaltă”

Rodri este un fotbalist atipic. A terminat facultatea, iar spaniolul are niște principii clare după care se ghidează în viață.
11.06.2023 | 12:11
Povestea altfel a lui Rodri omul care ia adus trofeul Champions League lui Pep Guardiola Ce facultate a terminat si de ce a preferat sa nu isi cumpere masina Am mingea intro mana si cartea in cealalta
Rodri e cotat la 80 de milioane de euro. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Rodri, eroul lui Manchester City în finala Ligii Campionilor cu Inter Milano, are o poveste extraordinară și e unul dintre ce mai modești fotbaliști.

Rodri, un altfel de fotbalist și un altfel de interviu: „Sunt un băiat normal. Nimic mai mult”

Rodri nu se consideră un erou, o vedetă sau un star, iar asta se vede și pe teren. A explicat totul într-un interviu pentru Marca„Sunt un băiat normal. Nimic mai mult. Este important pentru mine în lumea în care trăim să rămân cu picioare pe pământ. Asta e viața pe care vreau să o trăiesc”.

ADVERTISEMENT

Închizătorul cu 41 de meciuri la naționala Spaniei are și un sfat pentru fotbaliști și vorbește despre filosofia sa de viață: „Nu e necesar să ai o viață extravagantă sau să trăiești viața la limită. Nu e ușor să rămâi așa în lumea fotbalului. Cel mai important lucru sunt oamenii din jurul tău, care să îți spună ce e bine și ce e rău”.

Rodri consideră că automobilul e doar un mijloc de transport: „Sunt unul dintre cei care crede că e privilegiat că produce bani. E vorba de ceea ce îți face cu ochiul sau nu. Eu am un Mercedes închiriat, pe care mi l-a oferit clubul”.

ADVERTISEMENT

Rodri a terminat facultatea și așteaptă să își ia diploma: „O să vin în Spania pentru examene”

Rodri se gândește la viitor și la ceea ce va face când va agăța ghetele în cui. De aceea nu și-a neglijat studiile, chiar dacă face eforturi uriașe: „A fost dificil din cauza frecvenței meciurilor. Am profitat de unele pauze din Premier League și am mers în Spania pentru examene. 

În Spania era mult mai ușor. Ritmul e de un meci la trei zile, dar dacă te organizezi e timpul pentru tot. E adevărat că mă ajută și fac lucrurile mai ușoare pentru mine pentru că nu puteam să ajung la cursuri, dar cu voință poți să ieși la liman. 

ADVERTISEMENT

Obiectivul meu principal a fost să îmi iau diploma de licență în Administrarea Afacerilor și Management. E o provocare personală. Apoi cu siguranță voi face ceva. Îmi place să îmi țin mintea ocupată cu mai multe lucruri. Am mingea într-o mână și cartea în cealaltă”.

Cum îl ajută învățatul după ce pierde un meci: „Ajung acasă doborât”

Un meci slab sau o înfrângere îi afectează și apetitul pentru învățat, însă se redresează rapid: „Nu pot să mă apuc să învăț după ce am pierdut un meci. Ajung acasă doborât. Dar mă ajută să relativizez totul și să fiu pregătit pentru următorul meci într-un mod diferit. Pentru că la fiecare trei zile e o finală”.

ADVERTISEMENT

Rodri are o relație specială cu Pep Guardiola, mai ales că sunt amândoi spanioli: „Pot să spun despre Guardiola că e foarte muncitor, un tip cuceritor, care dă totul și crede în ceea ce spune. Dedică 24 de ore pe zi jucătorilor și cum să câștige meciurile. M-a ajutat mult pe postul meu. Avem cel mai bun antrenor în acest sens”.

Rodri a dezvăluit și motivul pentru care a ales să plece de la Atletico Madrid la Manchester City  în 2019: „Nu știu dacă Pep a fost factorul decisiv pentru care am ales să vin la City. Mai degrabă proiectul. Dar clar sunt foarte fericit că e antrenorul nostru, cum mă ajută, și sperăm că succesul echipei va continua”. 

Importanța jocului spaniolui în angrenajul lui Pep Guardiola la Manchester City

Rodri este esențial pentru „cetățeni” la mijlocul terenului și este jucătorul cu cele mai multe minute în acest sezon: 56 de meciuri și 4.386 de minute.

Statistici Rodri în Liga Campionilor
Statistici Rodri în Liga Campionilor. Sursă: Marca

Spaniolul a avut un parcurs fabulos în acest Liga Campionilor și este jucătorul cu cele mai multe atingeri ale balonului: 1040, dar și cel care a oferit cel mai mare număr de pase: 921, dintre care 849 au fost precise și a recuperat și cele mai multe mingi: 96.

ADVERTISEMENT