Sport

Povestea crucii care l-a făcut campion pe Edi Iordănescu: „Am simțit că a fost un semn!”

Edi Iordănescu, antrenorul campioanei CFR, a spus povestea crucii imense cu care a fost surprins la finalul meciului de la Botoșani
20.05.2021 | 08:20
Povestea crucii care la facut campion pe Edi Iordanescu Am simtit ca a fost un semn
Edi Iordănescu, antrenorul campioanei CFR, a spus povestea crucii imense cu care a fost surprins la finalul meciului de la Botoșani. foto: captură Digisport; colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

O cruce a pus cruce speranțelor FCSB-ului de a câștiga primul titlu național după o pauză de șase ani. Edi Iordănescu junior a povestit cum un crucifix a înclinat balanța în favoarea lui și a CFR-ului.

Și tatăl antrenorului Edi Iordănescu, Anghel Iordănescu, este recunoscut pentru evlavia cu care săruta cartonașele cu iconițe înaintea fiecărui meci.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu și crucea imensă care l-a făcut campion: „Nu știu cum s-a întâmplat, mi-a căzut pe picior”

În timp ce elevii săi încă sărbătoreau în vestiar câștigarea celui de al 7-lea titlu de campioni, antrenorul Edward Iordănescu era surprins de camele mergând spre autocar purtând în mână o imensă cruce.

Chestionat de jurnaliști care este semnificația acesteia, Iordănescu junior a dezvăluit povestea talismanului

ADVERTISEMENT

”De obicei evit să vorbesc despre astfel de lucruri public, un lucru incredibil și accept această provocare și o să răspund. În ziua jocului, m-am trezit foarte devreme și am plecat la o mănăstire cu doi colegi.

O mănăstire la care îmi doream de foarte mult timp să ajung, lângă Botoșani. Mereu treceam pe lângă ea, era foarte frumoasă, mereu îmi propuneam să ajung acolo. Am spus că poate era momentul.

ADVERTISEMENT

Am vizitat o mănăstire deosebită, probabil cea mai frumoasă. Am vrut să intru în magazinul mănăstirii să cumpăr niște lumânări și să aprind. Sunt extrem de meticulos cu lucrurile astea, nu am calitatea de a dărâma lucruri. Nu știu cum s-a întâmplat și am reușit să dărâm acea cruce mare și mi-a căzut direct pe picior.

O maică foarte drăguță, la magazin, mi-a spus că era dispusă să mi-o dea cadou. Bineînțeles că nu am acceptat și am vrut să o plătesc. E o cruce mare, dintr-un lemn special.

ADVERTISEMENT

Am simțit că a fost un semn, a fost ceva de suflet. Am luat-o cu mine la joc, am pus-o în vestiar. A fost un lucru personal care m-a marcat”, a dezvăluit secretul succesului Edi Iordănescu la Digisport.

CFR Cluj și Edi Iordănescu s-au încununat campioni cu o etapă înaintea sezonului

Întâmplarea povestită de antrenorul pare că a fost decisivă în stabilirea noii campioane a țării.

O deviere nefericită a botoșenenilor a făcut ca mingea să ajungă în poartă și a fost suficient pentru CFR să câștige al 7-lea titlu de campioană și al patrulea consecutiv.

CFR va celebra momentul acordării trofeului de campioană, marți, după meciul de pe teren propriu cu FCSB, ultimul al sezonului. Partida a fost devansată de LPF în condițiile n care indiferent de rezultat feroviarii nu mai pot fi depășiâi în clasament de roș-albaștrii.

ADVERTISEMENT