Premier League

Povestea de film a noului star din Premier League: “Am fost refuzat de multe echipe, nu aveam bani să mă întorc acasă”

02.09.2019 | 22:25
Povestea de film a noului star din Premier League Am fost refuzat de multe echipe nu aveam bani sa ma intorc acasa

Brazilianul Richarlison este unul dintre cei mai importanți fotbaliști din Premier League, campionat unde a ajuns în 2017, când a semnat cu Watford pentru 12 milioane de euro. După evoluții apreciate pe “Vicarage Road”, un an mai târziu șefii lui Everton plăteau 40 de milioane pentru serviciile atacantului. Însă, povestea lui Richarlison nu începe cu lumina reflectoarelor din Premier League, ci în favelele braziliene, unde fotbalistul a fost refuzat de nenumărate cluburi și a fost aprope să renunțe.

Povestea inspirațională a lui Richarlison

Fotbalistul brazilian pentru care Everton a plătit în vara anului trecut 40 de milioane de euro, are o poveste cu adevărat inspirațională. După ce a fost refuzat de nenumărate echipe, a plecat de acasă cu ultimii bani pentru a da probe la o echipă din ligile inferioare și a vândut dulciuri și înghețată pe străzi, acum a ajuns unul dintre starurile din Premier League.

Nu am destule degete să număr echipele care m-au refuzat. Am fost aproape să renunț la fotbal, dar am ridicat capul din pământ și am mers la Belo Horizonte să dau probe la America MG, având bani doar pentru biletul de dus. Dacă nu luam proba, nu aveam bani să mă întorc acasă. Belo Horizonte era la peste 600 de kilometri de unde locuiam eu. Am dat totul la acele proble și am fost luat. În orașul natal locuiam la unchii mei pentru că stăteau mai aproape de terenul de antrenament, iar eu nu aveam bani petru biletele de autobuz. Am vândut pe străzi înghețată și dulciuri pentru a-mi ajuta părinții. Familia a făcut tot posibilul pentru a-mi împlini visul“, a spus Richarlison pentru AS.

Richarlison joacă de doi ani în Premier League: Sursă Foto: Hepta
Richarlison joacă de doi ani în Premier League: Sursă Foto: Hepta

De la probe de joc la goluri în Premier League

Odată ajuns în Premier League, Richarlison a explodat. Watford plătea pentru el 12 milioane de euro în 2017, iar după un sezon excelent, deja făcea pasul către o echipă mai importantă, pe o sumă de transfer uriașă.

Everton l-a transferat în vara anului trecut pentru 40 de milioane de euro, iar în 43 de meciuri, Richarlison a reușit să marcheze de 17 ori și să ofere 2 pase decisive.

  • 22 de ani are Richarlison
  • 50 de milioane de euro este cota brazilianului pe Transfermarkt