News

Povestea emoționantă a băiețelului salvat de tată în Săptămâna Mare. Rareș a stat ani de zile pe patul de spital, în loc să se joace

Povestea emoționantă a lui Rareș, băiețelul salvat de tată în Săptămâna Mare. Micuțul a stat ani de zile pe patul de spital, în loc să se joace. Acum a primit o șansă la viață.
15.04.2023 | 11:31
Povestea emotionanta a baietelului salvat de tata in Saptamana Mare Rares a stat ani de zile pe patul de spital in loc sa se joace
Povestea emoționantă a lui Rareș, băiețelul salvat de tată în Săptămâna Mare. A stat ani de zile pe patul de spital, în loc să se joace. Sursa foto: modernhealthcare.com
ADVERTISEMENT

Povestea emoționantă a lui Rareș, băiețelul salvat de tată în Săptămâna Mare. După ce a stat ani de zile pe patul de spital, micuțul de doar patru anișori a primit o nouă șansă la viață.

Povestea emoționantă a lui Rareș, băiețelul salvat de tată în Săptămâna Mare. A stat ani de zile pe patul de spital, în loc să se joace

O adevărată minune în Săptămâna Luminată a Paștelui s-a petrecut într-o familie din Cluj. Rareș, un băiețel de doar patru ani, a fost salvat de medicii de la Institutul de Urologie și Transplant Renal.

ADVERTISEMENT

Copilul a venit pe lume cu insuficiență cronică renală. Această problemă i-a răpit până în prezent mare parte din bucuria primilor ani de copilărie. Rareș a stat mai mult timp prin spitale, decât să se joace precum alți micuți de vârsta sa.

Mai mult de 12 luni, micuțul s-a numărat printre pacienții aflați pe o listă de așteptare. Din păcate, vârsta sa a făcut extrem de dificilă găsirea unui donator în moarte cerebrală. A mai rămas o unică variantă: donarea de la un membru al familiei.

ADVERTISEMENT

Din fericire, salvarea lui Rareș a venit de foarte aproape. Chiar tatăl acestuia s-a dovedit a fi compatibil. În ciuda acestei compatibilități, operația la care a fost supus copilul a fost una extrem de complexă, care a durat câteva ore.

”Donatorul este tatăl. Am considerat că dăm oricare dintre noi, ori eu, ori el. care suntem compatibili, nu contează şi find el compatibil am ajuns să facem transplantul. A donat un rinichi”, a spus mama copilului.

ADVERTISEMENT

Date fiind diferenţele fizice dintre donator şi pacient, operaţia a fost una dificil de efectuat. Cu toate acestea, trei chirurgi de la Institutul de Urologie și Transplant din Cluj-Napoca, care pot fi numiți eroii micuțului, au acceptat să realizeze intervenția.

Două ore a durat operația lui Rareș. Copilul este în stare bună

”Am participat la intervenţia de prelevare a grefei. Aşa cum ştiţi cazul a fost foarte complex datorită faptului că aceea grefă avea variante anatomice, adică mai multe artere care au necesitat o reconstrucţie ex vivo a vaselor”, explică Silviu Moga, șeful secției de Urologie, pentru Observator News.

ADVERTISEMENT

Rareș a petrecut două ore în sala de operație. Starea băiatului este bună acum. El va fi externat din spital și își va putea petrece sărbătorile de Paște în sânul familiei. Treptat, viața sa va deveni una normală, spun medicii clujeni.

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Maria Iordănescu, apariție spectaculoasă, înainte de a intra în direct
Maria Iordănescu, apariție spectaculoasă, înainte de a intra în direct
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Rona Hartner a decis, prin testament, ce se va întâmpla cu fiica ei...
Rona Hartner a decis, prin testament, ce se va întâmpla cu fiica ei minoră. Hotărârea luată înainte să moară
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Angelina Jolie nu s-ar mai face actriță. Hollywood-ul a distrus-o
Angelina Jolie nu s-ar mai face actriță. Hollywood-ul a distrus-o
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română