News

Povestea emoționantă a lui Andrei, un tânăr care a crescut la orfelinat și a absolvit Academia de Poliție: „Exemplu de curaj și determinare”

Tânărul absolvent vrea să facă o schimbare pentru copiii aflați în centrele de plasament. Inițiativa legislativă pe care o va promova.
30.07.2023 | 13:20
Povestea emotionanta a lui Andrei un tanar care a crescut la orfelinat si a absolvit Academia de Politie Exemplu de curaj si determinare
Povestea emoționantă a lui Andrei, un tânăr care a crescut la orfelinat. Colaj Fanatik/ Foto Facebook Jandarmeria Română
ADVERTISEMENT

Povestea emoționantă a lui Andrei, un tânăr care a demonstrat că poți face orice îți dorești în viață dacă ești determinat. Tânărul de 23 de ani, din județul Argeș, a crescut la orfelinat, însă acest aspect nu l-a împiedicat să își urmeze visurile.

Povestea emoționantă a lui Andrei. A crescut la orfelinat, iar acum este absolvent al Academiei de Poliție

Andrei-Cosmin Neleț a terminat Seminarul Teologic din Câmpulung Muscel, având cea mai mare medie, 9,55. Acum, tânărul argeșean a absolvit Facultatea de Jandarmi din cadrul Academiei de Poliție din București. El a crescut alături de fratele său geamăn, Ionuț, într-un centru de plasament.

ADVERTISEMENT

La vârsta de 6 ani au ajuns în Complexul de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung. Tânărul povestește că aici a avut norocul să găsească oameni minunați. Ei l-au format și l-au ajutat să își împlinească obiectivele. Andrei mărturisește că a găsit persoane „care au ştiut întotdeauna să înlocuiască dragostea părintească”.

„Îmi doresc să fac bine în jurul meu si să nu dezamăgesc oamenii care mi-au fost alături. Pe cei care au avut grijă de mintea şi de sufletul meu. Le mulţumesc tuturor si le voi fi recunoscator pentru totdeauna.”, a transmis Andrei, potrivit Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung.

ADVERTISEMENT

Tânărul este „mândria” centrului, așa cum spun reprezentanții instituției. De altfel, el a fost însoțit la ceremonia de absolvire de către doamnele care au avut grijă de el la orfelinat. Ele l-au ajutat să urmeze drumul spre succes.

„A trecut prin multe încercări în viață, dar a reușit să învingă”

Luni, Andrei va începe prima zi de muncă la Jandarmeria Călărași. „Suntem mândri să împărtășim cu voi o poveste extraordinară despre un tânăr puternic și hotărât, care a trecut prin multe încercări în viață, dar a reușit să învingă și să urmeze drumul său spre succes.

ADVERTISEMENT

Andrei a crescut într-un orfelinat. Însă nu a lăsat niciodată ca această situație să-i limiteze visurile și aspirațiile. Marele lui vis a fost să urmeze cursurile Academiei de Poliție, arma Jandarmi.

Astăzi, suntem bucuroși să anunțăm că Andrei a reușit să-și îndeplinească visul! Mâine, el va începe prima zi de muncă la Jandarmeria Călărași, ca un ofițer dedicat și hotărât să fie în folosul oamenilor”, a transmis Jandarmeria Română.

ADVERTISEMENT

Totodată, tânărul absolvent spune că vrea să facă o schimbare pentru copiii din centrele de plasament. El își dorește să promoveze o inițiativă legislativă cu scopul de a acorda oportunitatea acestora de a beneficia de locuri speciale în Școlile Militare de Subofițeri.

„Fii un exemplu de curaj și determinare, Andrei! Ne inspiri pe toți să credem că nimic nu este imposibil atunci când urmărim cu pasiune și încredere ceea ce ne dorim”, au adăugat reprezentanții Jandarmeriei.

ADVERTISEMENT