Life

Povestea incredibilă a singurei românce nominalizată la Oscar. Sylvia, fiica unei croitorese din Bacău, era de o frumusețe ieșită din comun

O poveste incredibilă cu siguranță îi va surprinde pe mulți. O româncă dintr-o familie simplă a ajuns să fie nominalizată la Oscar, fără ca măcar să se aștepte la asta.
26.11.2022 | 17:13
Povestea incredibila a singurei romance nominalizata la Oscar Sylvia fiica unei croitorese din Bacau era de o frumusete iesita din comun
ADVERTISEMENT

Povestea îi aparține superbei Sylvia Sidney, fiica unei croitorese din Bacău care s-a născut în 1910 și a încetat din viață în 1999.

Povestea singurei românce nominalizată la Oscar

Mama acesteia a fost o femeie destul de modestă din România. S-a căsătorit cu un rus, iar mai apoi a ajuns în America, însă nu avea să știe ce surprize îi va oferi viața.

ADVERTISEMENT

Sylvia, sau sub numele ei real, Sophia Koson, s-a născut în Bronx, New York, pe 8 august 1910, iar după scurt timp, tatăl său a decis să se despartă de mama sa.

Ulterior, femeia s-a recăsătorit cu Sigmund Sidney, care i-a acceptat și fiica. În momentul în care tânăra a decis să vrea să devină actriță, părinții au susținut-o din toate punctele de vedere.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, aceasta s-a înscris la şcoală de teatru Guild. Deși era destul de timidă și retrasă, asta nu a fost un impediment pentru ea, iar asta s-a văzut ani mai târziu.

Celebritatea a cunoscut-o la doar 20 de ani

În anii ’30, fiica croitoresei din Bacău a devenit deja celebră la Hollywood, în ciuda vârstei sale destul de fragedele.

ADVERTISEMENT

Aceasta a jucat cu nume mari precum Gary Cooper, James Cagney, Henry Fonda, Spencer Tracy, sau Humphrey Bogar.

Rolul care i-a adus și mai multă faimă a fost cel al lui Fantine în Les Misérables. Criticii au apreciat-o, iar de aici, mai multe uși din industria cinematografiei s-au deschis pentru ea.

ADVERTISEMENT

În 1973, momentul la care orice actor visează a venit. Sylvia Sidney a fost nominalizată la Oscar pentru rolul secundar din Summer Wishes, Winter Dreams.

După aproape un deceniu, actrița a primit și premiul ”George Eastman”, pentru întreaga carieră.

Sylvia Sidney, simbolul frumuseții

Nu doar talentul actoricesc a făcut-o celebră, ci și frumusețea. Datorită chipului său, Sylvia Sidney a devenit imaginea frumuseții desăvârșite.

Wally Westmore, make-up-artist la compania Paramount, spunea că tânăra avea toate caracteristicile perfecțiunii.

”Alegerea noastră a fost una uşoară”, spunea, Wally Westmore, într-un interviu acordat în urmă cu aproape 80 de ani.

La acea vremea se spunea că fiica româncei din Bacău avea toate trăsăturile perfecte.

Chipul ei era oval, mărimea nasului în raport cu mărimea feței erau perfecte, la fel ca și distanță dintre ochi, dar și grosimea buzelor.

În total, celebra actriță a avut trei mariaje și s-a stins din viață la New York în anul 1999, din cauza cancerului la gât.

ADVERTISEMENT
Tags: