Sport

Povestea lui Virgil Drăghia. De la Liga a 3-a, la dueluri tari pe noul Giulești: “Nu regret nimic!”

Virgil Drăghia este unul din veteranii echipei din Giulești. În ciuda faptului că nu a jucat mereu titular, Drăghia a fost alături de club în timpul reconstrucției.
30.11.2023 | 10:05
Povestea lui Virgil Draghia De la Liga a 3a la dueluri tari pe noul Giulesti Nu regret nimic
“REGRETI ceva din ceea ce AI TRAIT la Rapid!” Reactia lui Virgil Draghia. foto: fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Virgil Drăghia s-a pus în slujba Rapidului de mai bine de 10 ani. După o viață petrecută în Giulești, Drăghia a trecut prin tot procesul de reconstrucție al formației alb-vișinie. În prezent, portarul în vârstă de 33 de ani este rezerva de încredere a lui Horațiu Moldovan.

Drăghia, om de bază la Rapid

“Când te uiți acum în urmă și ai prins perioade în care prima de joc era un covrig. Perioade când jucați pe coclauri, când nu aveați unde să faceți duș. Perioade grele în care tu ai rămas. Dacă te uiți în urmă, regreți ceva legat de Rapid?”, a întrebat Robert Niță.

ADVERTISEMENT

“Nu, nimic. Fiecare moment în care am luat decizii legate de Rapid, în momentul respectiv a fost exact ceea ce îmi doream. Că s-a întâmplat să fim în Liga a 3-a, să jucăm, cum ai zis și tu, pe coclauri. 

Acum când văd că ne batem la campionat îmi crește inima. Că am fost pe coclauri și acum uite ce club puternic este Rapid în momentul de față”, a declarat portarul și produsul clubului Rapid, Virgil Drăghia.

ADVERTISEMENT

Virgil Drăghia se poate bucura de prezent. Rapid este din nou o echipă puternică care se luptă la câștigarea campionatului. Cu un stadion nou și un patron pasionat, giuleștenii ocupă locul 3 în campionat și se află la 7 lungimi de liderul FCSB. Trupa lui Bergodi putea să fie pe poziția secundă, însă a pierdut în ultima etapă contra lui U Cluj, scor 2-3.

Rapid a crescut sub ochii lui Drăghia

“Gândește-te că a prins promovări, retrogradări, faliment, baraj, practic se confundă cu istoria Rapidului”, a spus Lucian Ionescu, moment în care Robert Niță a intervenit: “Chiar dacă nu ai jucat pe cât meritai, sau fiind favorizat pentru că erai rapidist pur sânge, ai fost mereu în miezul problemei.

ADVERTISEMENT

În ultimii 15 ani ești unul din cei mai importanți jucători ai Rapidului, cu toate că nu ai jucat. Dacă întrebi un suporter rapidist să ne spună 3 portari care îți vin în cap de la Rapid, nu sunt foarte mulți, poate cei care știu istoria ta să zică Drăghia. Lucrul acesta îți aduce și o poziție privilegiată în vestiar, sau cu patronii?”

“Cred că relațiile interumane ți le oferă în primul rând caracterul, să fii om de echipă. După aia, performanțele, sau cum ai spus și tu, că am jucat la Liga a 3-a, la Liga a 2-a, nu se pune problema, ci să fii om, caracter, așa vei primi respect. – Draghia

ADVERTISEMENT

Nu mă afectează ce zice lumea. Dacă ar fi să zic că mâine plec și reziliez, îți dai seama, dacă nu mai are nevoie clubul de mine aș pleca, nu ar fi nici o problemă. Nu aș vrea să rămân blocat aici pe o prietenie, nu m-aș simți bine”, a completat Virgil Drăghia.

Emisiunea „Suflet de rapidist” este oferită într-o transmisiune live și exclusivă pe platforma FANATIK.RO în fiecare zi de marți, de la ora 13:30, imediat după încheierea emisiunii FANATIK SUPERLIGA. Moderatorul acestui program, Robert Niță, vă invită să vă alăturați discuțiilor pasionante despre universul fotbalului și despre echipa Rapid.

Draghia e om de baza la Rapid

ADVERTISEMENT