News

Prejudiciu de 3,6 milioane de lei cu achiziții fictive în județul Olt. Poliția a descins la mai multe adrese

Operațiune amplă a poliției în județul Olt privind fraude uriașe. Percheziții la comercianți suspectați de un prejudiciu cu achiziții fictive
07.03.2024 | 10:23
Prejudiciu de 36 milioane de lei cu achizitii fictive in judetul Olt Politia a descins la mai multe adrese
Percheziții la nivel național într-un caz de evaziune fiscală și înșelăciune. O firmă din Corabia, județul Olt, este vizată. Sursa foto: Poliția Română
ADVERTISEMENT

Administratorul unei firme din Corabia, județul Olt, este suspectat că ar fi înregistrat fictiv în evidența contabilă achiziția unei cantități semnificative de deșeuri reciclabile. Poliția a făcut percheziții în București și la peste 100 de adrese.

Prejudiciu uriaș cu achiziții fictive

În achizițiile care aveau ca scop fraudarea, erau incluse și carton, PET și materiale plastice, în jur de 2.000 de tone. Potrivit comunicatului emis de oamenii legii, faptele s-au petrecut încă din anul 2021, iar suma pe care suspecții au obținut-o în urma fraudei a fost de aproximativ 3,6 milioane de lei.

ADVERTISEMENT

Înregistrările fictive au avut ca scop obținerea unor sume  consistente de bani sub forma unor bonificații de la organizațiile responsabile de implementarea răspunderii extinse a producătorului (O.I.R.E.P.) în vederea atingerii obiectivelor de valorificare a deșeurilor de ambalaje.

„Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2021, administratorul unei societăți comerciale din orașul Corabia, ar fi înregistrat în documentele de evidență contabilă ale societății, achiziții fictive de deșeuri de ambalaje (aproximativ 2.000 de tone), cu scopul obținerii unor sume de bani cu titlul de bonificații de la organizații care implementează răspunderea extinsă a producătorului (O.I.R.E.P.) pentru realizarea obiectivelor de valorificare a deșeurilor de ambalaje, fiind astfel cauzat un prejudiciu în dauna bugetului de stat, de aproximativ 3.600.000 de lei”, a transmis într-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean Olt.

ADVERTISEMENT

Printre persoanele vizate se află comercianți de la care se presupune că firma din Corabia ar fi colectat deșeurile reciclabile pentru care a primit bonificații.

Peste 100 de adrese au fost percheziționate

În cadrul acestui caz, polițiștii care fac parte din Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Olt, au mers să percheziționeze la 100 de adrese pentru căutarea de dovezi și să-i conducă pe suspecți pentru a fi audiați.

ADVERTISEMENT

De asemenea, operațiunea a inclus alte 46 de adrese din Olt, 33 din Dolj, 16 din Teleorman, trei din Vâlcea, una din Gorj și una din București. În cadrul acestui dosar, sunt desfășurate cercetări privind infracțiunile de evaziune fiscală, înșelăciune, fals în declarații și uz de fals.

Operațiunile de percheziție sunt efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Olt, al polițiștilor din inspectoratele de poliție județene Teleorman, Dolj, Vâlcea, Gorj și D.G.P.M.B. – Poliția Sectorului 1.

ADVERTISEMENT

Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cum s-au produs faptele din acest caz și pentru ca cei vinovați să  primească o sentință privind acțiunilor ilegale.

ADVERTISEMENT