News

Percheziții de proporții în București și alte 20 de județe. Sunt vizate zeci de firme, prejudiciul e de aproape 6 milioane de lei

Operațiune masivă a poliției. Se desfășoară 66 de percheziții într-un caz de obținere ilegală de fonduri pentru IMM-uri
05.03.2024 | 09:43
Perchezitii de proportii in Bucuresti si alte 20 de judete Sunt vizate zeci de firme prejudiciul e de aproape 6 milioane de lei
Dosar cu fonduri ilegale pentru firme. Prejudiciul se ridică la 6 milioane de lei. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Luni și marți au avut loc 66 de percheziții în București și în 20 de județe, desfășurate de polițiști în cadrul unui dosar ce vizează obținerea ilegală de fonduri destinate IMM-urilor, garantate de stat.

Prejudiciu uriaș cu fonduri de la stat

Acest caz implică 25 de persoane și 30 de firme. Suspecții au utilizat documente falsificate pentru a solicita fonduri și, mai mult, nu au pus în practică afacerile conform proiectelor prezentate, ci au folosit banii obținuți în interes personal. Prejudiciul estimat se ridică la suma de 5,8 milioane de lei.

ADVERTISEMENT

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dâmbovița, împreună cu inspectoratele de poliție județene Prahova și Sibiu, coordonați de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, au efectuat percheziții domiciliare în diverse județe.

Aceste acțiuni au fost desfășurate în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat și obținerea ilegală de fonduri.

ADVERTISEMENT

„La datele de 4 şi 5 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dâmboviţa şi ai inspectoratele de poliţie judeţene Prahova şi Sibiu, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, au efectuat 66 de percheziţii domiciliare, în judeţele Sibiu (27), Hunedoara (2), Bihor (2), Timiş (1), Botoşani (2), Caraş (1), Bihor (9), Braşov (2), Gorj (1) Dolj (1), Mureş (3), Alba (1), Mehedinţi (2), Giurgiu (1), Bacău (1), Argeş (1), Galaţi (1), Ialomiţa (1), Constanţa (1), Olt (1), Iaşi (1) şi în municipiul Bucureşti (3), într-un dosar penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat şi obţinerea ilegală de fonduri”, potrivit informațiilor transmise de IGPR.

Bani de la stat, folosiți în scop personal

Conform investigațiilor, în intervalul iunie 2019 – decembrie 2021, 25 de persoane prin intermediul a peste 30 de societăți comerciale ar fi solicitat, pe baza unor documente falsificate, fonduri garantate de stat.

ADVERTISEMENT

Această acțiune a avut loc în cadrul unui program guvernamental destinat întreprinderilor mici și mijlocii. Finanțările au fost obținute de la diverse unități bancare, cu intenția clară de a nu restitui împrumutul.

Pe lângă aceasta, cei vizați în investigație nu ar fi pus în aplicare afacerile conform proiectelor elaborate și ar fi utilizat banii alocați în interes personal, după ce s-au văzut cu aproape șase milioane de lei în buzunare.

ADVERTISEMENT

Cercetările continuă în vederea administrării întregului probatoriu și dispunerii măsurilor legale prevăzute de lege, iar inculpații beneficiază de prezumția de vinovăție până la finalizarea anchetei.

ADVERTISEMENT
Tags: