Sport

Premier League, etapa a 14-a. Manchester United, victorie portugheză cu Arsenal. Cum arată clasamentul

FANATIK.RO vă prezintă informaţii despre meciurile etapei a 14-a din Premier League, o rundă intermediară care are loc începând de marţi, 30 noiembrie şi până joi, 2 decembrie
Premier League etapa a 14a Manchester United victorie portugheza cu Arsenal Cum arata clasamentul
ADVERTISEMENT
02-12-2021
19:38

Victorii pentru Manchester United și Tottenham

Tottenham Hotspur și Manchester United au câștigat ultimele meciuri din etapa a 14-a din Premier League și s-au apropiat de Top 4.

ple

Tottenham – Brentford 2-0 (Canos 12 aut., Heung-Min Son 65)

Min. 65 – GOOOL Tottenham! Heung-Min Son a primit o pasă în fața porții goale de la Reguilon și a îndeplinit o simplă formalitate.

Min. 12 – GOOOL Tottenham! Heung-Min Son a centrat din partea stângă, Jansson a încercat să respingă, dar mingea l-a lovit în cap pe coechipierul său Canos și s-a dus în poarta lui Fernandez.

TOT

Manchester United – Arsenal 3-2 (Bruno Fernandes 44, Cristiano Ronaldo 52, 70 pen. / Smith Rowe 17, Odegaard 54)

Min. 70 – GOOOL Manchester United! Cristiano Ronaldo reușește ”dubla” cu un  penalty transformat în forță pe mijlocul porții. Lovitura de departajare a fost dictată după verificarea VAR.

Min. 54 – GOOL Arsenal! Avantajul gazdelor a durat doar 2 minute, deoarece Martinelli a centrat perfect din dreapta și Odegaard a punctat cu un șut plasat din interiorul careului.

Min. 52 – GOOOL Manchester United! Rashford îl găsește cu o pasă precisă pe Cristiano Ronaldo și acesta înscrie cu un șut de la 10 metri.

Min. 44 – GOOOL Manchester United! Fred a primit o minge în careul ”tunarilor”, a întors perfect pentru Bruno Fernandes șim portughezul restabilește egalitatea.

Min. 17 – GOOOL Arsenal! ”Tunarii” au executat un corner din partea dreaptă, De Gea a ieșit să respingă, dar s-a lovit de Fred și a rămas la pământ. Balonul a ajuns la marginea careului și Smith Rowe a marcat în momentul în care portarul spaniol era căzut. Golul a fost validat după analiza VAR.

mun

02-12-2021
18:02

Ralf Rangnick vrea să dea afară 6 jucători de la Manchester United

Noul manager al lui Manchester United, Ralf Rangnick, a întocmit lista neagră cu jucătorii pe care îi vrea plecați de pe Old Trafford în această iarnă.

Conform The Mirror, cei șase fotbaliști pe care tehnicianul german nu-i mai vrea la formația engleză sunt Edinson Cavani, Paul Pogba, Jesse Lingard, Diogo Dalot, Anthony Martial și Donny van de Beek.

Pe de altă parte, șefii lui United îi vor oferi lui Rangnick un buget de 100 de milioane de lire sterline în ianuarie pentru a întări echipa după bunul său plac.

02-12-2021
15:40

Ralf Rangnick a primit permisul de muncă în Marea Britanie

Tehnicianul german Ralf Rangnick, numit de curând manager al echipei Manchester United până la finalul seznului, a primit permisul de muncă în Marea Britanie, dar nu va sta pe bancă la partida cu Arsenal.

Publicația Daily Mail anunță că deoarece nu va avea cum să-şi ajute noua echipă, germanul va urmări meciul de pe Old Trafford din tribună, iar pe bancă va sta Michael Carrick, la fel ca la ultimele două partide.

Rangnick a fost numit la 29 noiembrie în funcţie, dar el nici măcar nu s-a întâlnit cu jucătorii până acum. Permisul lui de muncă a întârziat din cauza procedurii mult mai greoaie de emitere după Brexit, dar şi din cauza faptului că tehnicianul nu a antrenat doi ani la rând sau trei ani în total, în ultimii cinci ani, aşa cum cere unul dintre criteriile federaţiei engleze pentru angajarea străinilor.

Germanul va fi prezentat, vineri, 3 decembrie, într-o conferinţă de presă, şi va putea fi alături de jucătorii săi, duminică, 5 decembrie, la meciul cu formația Crystal Palace.

02-12-2021
09:27

Ralf Rangnick, bonus uriaş dacă Erling Haaland semnează cu Manchester United

Toate cluburile mari din Europa vor să-l transfere pe Erling Haaland, iar Manchester United vrea să facă tot posibilul ca norvegianul să ajungă pe “Old Trafford”. Antrenorul neamţ este în relaţii bune cu Alf-Inge Haaland, tatăl starului Borussiei Dortmund, şi cu Mino Raiola, impresarul fotbalistului.

Presa din Anglia a anunţat că oficialii lui Manchester United au pregătit o clauză specială pentru Ralf Rangnick. Astfel, dacă Erling Haaland va semna cu “diavolii”, antrenorul de 63 de ani va primi 8.000.000 de lire sterline. 

02-12-2021
06:46

Mohamed Salah îşi dorea tripla în Everton - Liverpool 1-4: "Era nervos"

Jurgen Klopp a dezvăluit că Mohamed Salah era nervos la finalul meciului Everton – Liverpool 1-4, în care a marcat două goluri. Antrenorul a susţinut că jucătorul său îşi dorea să termine partida cu o triplă.

“Era nervos după meci. Îşi dorea să marcheze şi al treilea gol. La al doilea gol, Mo a pus presiune pe Coleman. E bine să forţezi adversarul să facă astfel de greşeli”, a spus Jurgen Klopp pentru Amazon Prime.

La finalul meciului de pe “Goodison Park”, Mohamed Salah a fost întrebat despre clasamentul final al Balonului de Aur, unde s-a clasat pe locul 7. Egipteanul s-a rezumat să ofere un răspuns simplu, în timp ce râdea. “Nu vreau să comentez”, a spus starul lui Liverpool.

01-12-2021
19:28

Rezultatele și programul de miercuri, 1 decembrie

Southampton – Leicester 2-2 (Bednarek 3, Adams 34 / Evans 22, Maddison 50)

  • Pauza dintre cele două reprize se prelungește, deoarece un suporter are nevoie de îngrijiri medicale. După primele informații, acesta a suferit un stop cardiac. Situația pare însă sub control, deoarece partida de pe St. Mary’s Stadium a fost reluată.

Watford – Chelsea 1-2 (Dennis 43 / Mount 29, Ziyech 73)

  • Meciul de pe Vicarage Road a fost oprit în minutul 13, deoarece cineva din public a avut nevoie de îngrijiri medicale. Marcos Alonso i-a indicat arbitrului David Coote că cineva din tribune are probleme, astfel că partida a fost întreruptă, iar doctorii au intervenit în forță. Din fericire, spectatorul a fost stabilizat după ce i s-a făcut masaj cardiac și a fost transportat la spital cu ambulanța.

West Ham – Brighton 1-1 (Soucek 5 / Maupay 89)

Wolverhampton – Burnley 0-0

Aston Villa – Man. City 1-2 (Watkins 47 / Dias 27, Silva 43)

Everton – Liverpool 1-4 (Gray 38 / Henderson 9, Salah 20, 65, Jota 79)

01-12-2021
17:10

Avram Glazer a cumpărat o echipă de cricket

După ce l-au numit pe Ralf Ragnick în funcția de manager interimar al lui Manchester United, șefii clubului de pe Old Trafford au mai dat o lovitură. Propietari și ai echipei de fotbal american, câștigătoarea SuperBowl-ului, Tampa Bay Buccaneers, americanii și-au luat și echipă de cricket în Emiratele Arabe Unite.

„Sunt foarte fericit să fac parte din noua ligă de cricket a Emiratelor Arabe Unite. Ni s-a promis că va fi o competiție de talie mondială, care va ajuta cricketul să se extindă în Emirate”, a declarat Avram Glazer.

Liga de cricket din Emiratele Arabe Unite va fi compusă din șase echipe, care vor juca 34 de meciuri, în perioada ianuarie – martie. Numele celor șase echipe nu au fost încă dezvăluite.

01-12-2021
10:08

Grealish visează să se întoarcă la Aston Villa

Adus în vară de Manchester City de la Aston Villa pentru 117, 5 milioane de euro, cea mai mare sumă de transfer pentru un club din Premier League, Jack Grealish visează ca într-o zi să se întoarcă la formația din Birmingham.

”Este un club care e foarte aproape de inima mea și sper să mă întorc acolo. Asta a fost întotdeauna în mintea mea. Ashley Young a făcut-o și vreau să fac și eu la fel. 100% mă voi întoarce.

O astfel de șansă (n.r. – de a ajunge la un club mare) apare o dată în viață și dacă nu profiți ea dispare. Simțeam că Villa se îndreaptă spre cupele europene, dar nu știam cât timp va dura până se va întâmpla.

Dacă nu aș fi venit aici, aș fi regretat toată viața. Îmi amintesc că l-am auzit pe Michael Owen spunând același lucru când nu a mers la Real Madrid. Te uiți la majoritatea colegilor mei din naționala Anglia, probabil că am fost unul dintre ultimii care au ajuns să joace în Liga Campionilor”, a declarat mijlocașul de 26 de ani, conform The Sun.

01-12-2021
08:41

Apărătorii lui Ronaldo, suspectați de muncă ilegală

Starul lui Manchester United, Cristiano Ronaldo, i-a angajat ca bodyguarzi după revenirea în Premier League pe gemenii Sergio și Jorge Ramalheiro, doi foști soldați care au servit în Afganistan cu o unitate de elită a forțelor speciale.

Conform The Sun, cei doi sunt investigați pentru acuzațiile că au oferit servicii neautorizate în țara lor natală în perioada în care au activat la o unitate de protecție din cadrul poliției portugheze, însărcinată cu vegherea asupra unor oameni politici sau judecători.

Frații Ramalheiro au cerut să plece în concediu fără plată de la poliția portugheză pentru a putea deveni gărzile de corp ale lui Cristiano Ronaldo.

30-11-2021
22:50

Claudio Taffarel este noul antrenor cu portarii de la Liverpool

Liverpool l-a adus în staff-ul tehnic pe fostul portar brazilian Claudio Taffarel. Presa din Anglia anunță că fostul campion mondial din 1994 va fi noul antrenor cu portarii al „cormoranilor”, funcție pe care o ocupă la naționala Braziliei începând cu anul 2014.

Taffarel a fost și în staff-ul lui Galatasaray în trecut, unde a ocupat același post de antrenor cu portarii, dar unde a fost și interimar pentru două partide, în 2015.Pe Anfield Road îl va antrena astfel în continuare pe portarul titular al naționalei Braziliei, Alisson Becker.

 

 

30-11-2021
20:37

Leeds - Crystal Palace 1-0

Min. 90+3: GOOOL Leeds United!!! Raphinha înscrie din penalty!

Min. 1: A început meciul!

Au fost anunțate echipele de start pentru Leeds – Crystal Palace:

30-11-2021
19:22

Newcastle - Norwich 1-1 (Wilson 61-pen. / Pukki 79)

Min. 79: GOOOL Norwich!!! Pukki restabilește egalitatea!

Min. 61: GOOOL Newcastle!!! „Coțofenele” deschid scorul dintr-un penalty transformat de Wilson.

Min. 1: A început meciul!

Au fost anunțate echipele de start pentru Newcastle – Norwich:

30-11-2021
16:31

Manchester United vrea să-l aducă pe Roberto Mancini

Chiar dacă tocmai l-a instalat oficial pe germanul Ralf Rangnick, Manchester United a și demarat căutările pentru managerul care îl va înlocui la finalul acestui sezon. Potrivit presei britanice, în pole-position se află nimeni altul decât selecționerul Italiei, Roberto Mancini.

Contractul său expiră abia în 2026, însă o eventuală ratare a calificării la Campionatul Mondial din Qatar i-ar putea determina pe oficialii Federației să pună punct colaborării. Deocamdată, Squadra Azzurra așteaptă semifinala play-off-ului, cu Macedonia de Nord, urmând ca în cazul unui rezultat pozitiv să dea piept cu Portugalia sau Turcia.

30-11-2021
15:55

Premier League a înregistrat cele mai multe cazuri de COVID-19 din ultimele patru luni

Șefii din Premier League au înregistrat cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din august și până în prezent. Testele efectuate la bazele de pregătire au rezultat șapte rezultate pozitive din 3,379 de mostre recoltate la cele 20 de cluburi în ultima săptămână. Acesta a fost cel mai mare număr de teste pozitive, după cele 16 descoperite în perioada 16-22 august.

Conducătorii primei ligi din Anglia nu sunt însă îngrijorați că ar putea fi afectată competiția, având în vedere că numărul de cazuri reprezintă doar 0,2% din numărul total de teste efectuate. Peste 100 de jucători și antrenori de la fiecare club sunt testați în fiecare săptămână. Masca obligatorie în mijloacele de transport și magazine sunt măsurile de protecție reintroduse în de Guvernul britanic.

Englezii încep perioada lor maximă de planificare a etapelor pe bandă rulantă în luna decembrie, cu partidele din cadrul etapei a 14-a, o etapă intermediară, care debutează marţi, 30 noiembrie şi se încheie joi, 2 decembrie. Este luna cu cele mai multe partide nu doar în Premier League ci în tot fotbalul din Insulă, englezii jucând şi de Crăciun şi în preziua Anului Nou.

Programul etapei a 14-a din Premier League

Marţi, 30 noiembrie

  • ora 21:30 Newcastle – Norwich
  • ora 22:15 Leeds United – Crystal Palace

Miercuri, 1 decembrie

  • ora 21:30 Southampton – Leicester
  • ora 21:30 Watford – Chelsea
  • ora 21:30 West Ham – Brighton
  • ora 21:30 Wolverhampton – Burnley
  • ora 22:15 Aston Villa – Man. City
  • ora 22:15 Everton – Liverpool
ADVERTISEMENT

Joi, 2 decembrie

  • ora 21:30 Tottenham – Brentford
  • 0ra 22:15 Manchester United – Arsenal

Newcastle caută prima victorie

Marţi seară se joacă primele două meciuri din etapa intermediară cu numărul 14. La Newcastle suporterii coţofenelor aşteaptă cu înfrigurare prima victorie a echipei favorite în acest sezon, pentru că Newcastle are doar şase egaluri . Este un derby al subsolului între ultima şi penultima clasată.

Newcastle este echipa celui mai mare paradox posibil. La acest moment are proprietar cel mai bogat om din lume, însă trebuie să joace până în luna ianuarie 2022 cu actualul lot cu care noul antrenor, Eddie Howe, omul care a reuşit să ţină trei sezoane pe Bournemouth în prima ligă, nu poate face minuni. Important este ca echipa să nu se depărteze de pluton în zona fierbinte, pentru a putea efectua transferuri de top şi a se salva, pentru că din sezonul viitor obiectivul va fi loc de Champions League.

ADVERTISEMENT

Chelsea merge la Watford, echipa lui Claudio Ranieri

Tot marţi se mai joacă Leeds United – Crystal Palace, între două echipe foarte inconstante, vulturii londonezi venind după un eşec pe teren propriu în faţa lui Aston Villa, după ce nu de mult dăduseră marea lovitură la Manchester, pe terenul campioanei City.

Miercuri se dispută şase meciuri. Liderul Chelsea va merge la Watford, o echipă aflată pe locul 16, care alături de Norwich a înregistrat cele mai multe eşecuri până acum, opt la număr şi chiar ar fi o mare surpriză dacă trupa lui Claudio Ranieri nu ar pierde în faţa londonezilor. Aceştia nu îi vor avea pe Kante, Kovacic şi Chilwell, toţi accidentaţi.

ADVERTISEMENT

Eternul derby din oraşul Beatleşilor

Manchester City se deplasează la Birmingham, pentru partida cu Aston Villa fără vedeta echipei, belgianul Kevin de Bruyne, bolnav dar posibil şi fără aportul a doi internaţionali englezi, Foden şi Grealish, care au suferit lovituri în ultima etapă, acasă cu West Ham şi sunt acum incerţi.

Evenimentul primei zile de decembrie are loc însă în oraşul Beatleşilor unde se va derula un nou episod din serialul rivalităţii Everton – Liverpool. Cormoranii sunt în formă excelentă şi marchează foarte mult în timp ce „caramelele” s-au acrit rău în ultimele săptămâni, având un singur egal în şase meciuri, restul numai KO-uri.

ADVERTISEMENT

Derby londonez inedit

Cum însă de foarte multe ori acest derby nu a respectat deloc aşa zisele calcule ale hârtiei şi a produs rezultate aparent greu de imaginat pentru că se trăieşte şi pe teren şi în tribune la o intensitate absolut fantastică, nu este deloc imposibil ca şi acum albaştrii de la Everton să renască brusc tocmai în confruntarea cu vecinii şi duşmanii echipaţi în roşu. De la ambele echipe lipsesc oameni de gol: Calvin-Lewart la Everton, Roberto Fimino la Liverpool.

Joi, 2 decembrie au loc ultimele două partide din această etapă intermediară. Se începe cu un inedit derby londonez Tottenham – Brentford, cu echipa lui Antonio Conte cea mai odihnită pentru că nu a putut juca în ultima etapă, la Burnley, din cauza zăpezii căzute din abundenţă.

Debutul lui Ralf Ragnick pe banca „diavolilor roșii”

Al doilea eveniment major al rundei încheie această etapă pe Old Trafford. Şi aici se va derula un nou episod dintr-o confruntare cu multe secvenţe în istoria Premier League, Manchester United – Arsenal. Fanii „diavolilor roşii” aşteaptă cu curiozitate să îl vadă pe noul antrenor, germanul Ralf Ragnick.

Cu cuplul Michael Carrick – Steven Fletcher intermediari United a reuşit o mare victorie la Villarreal în Champions League şi totodată calificarea în optimile competiţiei şi un egal în ultima etapă acasă la liderul Chelsea.Rămâne de văzut cum va proceda germanul cu vedeta Cristiano Ronaldo, ţinută pe bancă până în minutul 60 la Londra de către cei doi interimari.


  • (P) Cota Get’s Bet pentru Manchester United – Arsenal: 1,76 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT