Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cristi Balaj, analiză la sânge a arbitrajului din etapă din SuperLiga! Ironii pentru un arbitru: „Bine că e la VAR, nu în teren”

Cristi Balaj, expertul FANATIK în arbitraj, a pus sub lupă prestațiile din etapa intermediară a SuperLii. Pe cine a ironizat fostul președinte CFR Cluj
27.04.2024 | 12:13
Cristi Balaj analiza la sange a arbitrajului din etapa din SuperLiga Ironii pentru un arbitru Bine ca e la VAR nu in teren
Cristi Balaj, analiză la sânge a arbitrajului din ultima etapă din Superliga! Ironii pentru un arbitru: „Bine că e la VAR, nu în teren” FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cristi Balaj a pus sub luptă arbitrajul din ultima etapă a SuperLigii. În campionatul României s-au jucat meciuri la jumătatea săptămânii, iar acestea nu au fost scutite de erorile „fluierașilor”.

Cristi Balaj, despre arbitrajul din SuperLiga. Ironii față de Cătălin Popa

Cristi Balaj a comentat ultimele faze controversate de arbitraj, inclusiv pe cele de la Farul – Rapid 3-1. Acolo, brigada a fost acuzată că a luat decizii pro echipa lui Bogdan Lobonț.

ADVERTISEMENT

„S-a mai îndreptat situația. Au fost decizii interesante. Aș aminti decizia de la partida Petrolului. A fost etapa trecută, dar nu am discutat în weekend. A fost un gol anulat celor de la UTA.

Legat de jucarea mingii cu mâna în mod voit cu mâna. Ne amintim și de penalty-ul acordat la Farul cu Rapid. În momentul în care chiar dacă mingea vine de la o distanță mică, în situația în care poate să vină din piciorul propriu sau poate fi șutată de un adversar. Când mâna se duce spre minge și îți mărești suprafața corpului și jucătorul se duce cu mâna spre minge și o lovește, chiar dacă distanța e mică și viteza e mare, se consideră că e în mod voit.

ADVERTISEMENT

Mingea ar fi trecut pe lângă jucătorul de la Farul, doar că el ridică brațul perpendicular pe corp și se consideră că își mărește suprafața. El a venit în calea mingii. A avut acel gest reflex, dar e considerat ca și intenție. Iar la UTA, jucătorul, chiar dacă a jucat mingea cu piciorul, mingea i-a venit undeva la umăr și jucătorul a ridicat mâna și a jucat mingea în mod voit cu mâna.

A mai fost un gol anulat. Tot Farul a fost implicată. A fost un atacant în pozție de ofsaid, în apropierea portarului și prin mișcarea efectuată, a sărit cu scopul de a juca mingea, prin acea mișcare a arătat că vrea să joace mingea, nu a reușit, a ajuns la alt atacant, care a dat gol, dar acel jucător a avut un impact asupra portarului și trebuie sancționat ca fiind în ofsaid, decizie corectă a brigăzii de arbitri”, a declarat Cristi Balaj, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA, show care e live pe FANATIK.ro, luni, marți și vineri, de la 10:30.

ADVERTISEMENT

S-a schimbat Istvan Kovacs? „Dialogul e bun”

Balaj a lăudat nu doar brigada lui Colțescu, ci și pe cea a lui Istvan Kovacs, care a oficiat partida Universitatea Craiova – CFR Cluj. „Foarte bun. A arbitrat foarte bine. A încercat să lase jocul liber.

A acordat corect măsurile disciplinare și mă refer aici mai ales la cele pentru proteste. Degeaba mai mergi să protestezi tu, ca jucător, chiar dacă arbitrul a greșit. Decizia e corectă. Chiar dacă a fost fault, dacă are sau nu jucătorul dreptate, din punct de vedere regulamentar, jucătorul nu are dreptul să protesteze. Dialogul e bun. Mie mi-a plăcut. Apropos de rigiditatea lui Kovacs de care vorbeau unii.

ADVERTISEMENT

A fost un dialog benefic. Arbitrii sunt oameni, jucătorii la fel. E benefic când există un dialog. Dacă e constructiv, ajută”, a adăugat fostul arbitru FIFA.

„Cătălin Popa nu s-ar descurca”

Cristi Balaj l-a ironizat însă pe Cătălin Popa, cel care va oficia meciuri la Euro 2024 din postura de arbitru VAR. „Bine că nu e în teren. Dacă e la VAR și ei consideră că se pricepe să arbitreze în fața unui ecran, din acest punct de vedere e ok.

E mare diferență între ce face un arbitru VAR, comparativ cu un arbitru în terenul de joc. Trebuie să alerge, să aibă prestanță, să ia decizii în conormitate cu Legile Jocului. Din acest punct de vedere, Cătălin Popa nu s-ar descurca”, a conchis Balaj.

Cristi Balaj, IRONIC cu ARBITRUL din BRIGADA ROMANEASCA de la EURO 2024

ADVERTISEMENT