News

Premierul israelian, reacție dură privind gruparea islamistă Hezbollah: „Ar face greșeala vieții sale dacă va intra în război”

Avertismentul vine după ce gruparea Hezbollah, care operează din Liban, a transmis că a fost deschis deja „un al doilea front în război”.
22.10.2023 | 17:59
Premierul israelian reactie dura privind gruparea islamista Hezbollah Ar face greseala vietii sale daca va intra in razboi
Premierul israelian, reacție dură privind gruparea Hezbollah. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Premierul israelian, reacție dură privind gruparea islamistă Hezbollah, după ce a anunțat că ar putea intra în război împotriva Israelului. Benjamin Netanyahu a transmis că această mișcare va avea efecte devastatoare.

Premierul israelian, reacție dură privind gruparea Hezbollah

Avertismentul prim-ministrului vine în contextul în care liderul adjunct al grupării Hezbollah, Naim Kassem, care operează din Liban, a transmis că a fost deschis deja „un al doilea front în război”. Anunțul vine după ce un alt luptător al grupării a murit la granița cu Israel.

ADVERTISEMENT

În total, 14 membri ai Hezbollah au decedat, de la începutul conflictului dintre gruparea Hamas din Fâșia Gaza și Israel. Naim Kassem a precizat faptul că Hezbollah dorește să ajute la „slăbirea inamicului”, care ar fi putut trimite mai multe divizii în Gaza, dacă Libanul nu s-ar fi implicat.

„Dacă nu ne-am fi angajat în confruntarea cu inamicul, alte 3 divizii s-ar fi alăturat luptei din Gaza, dar astzăi Israel a trimis 5 divizii către Gaza și 3 către Liban.

ADVERTISEMENT

Fără activitățile noastre, toate cele 8 divizii ar fi mers către Gaza. Facem tot ce putem pentru a slăbi inamicul și a-i arăta că suntem pregătiți”, a transmis Kassem, conform Associated Press.

Extinderea războiului ar putea provoca „devastări” asupra Libanului

De altfel, s-ar părea că Hezbollah ar urmări să întârzie atacul terestru pe care israelienii îl pregătesc în Fâșia Gaza. Prin urmare, forțele din Israel sunt atrase departe de teritoriul respectiv.

ADVERTISEMENT

„Vom face mai mult de atât dacă va fi nevoie, pentru că inamicul este confuz momentan cu privire la ce dorește să facă. Dacă inamicul intervine în continuare, lucrurile se vor extinde”, a adăugat liderul Hezbollah.

La o zi după declarațiile făcute de liderul grupării din Liban, premierul Israelului, Benjamin Netanyahu a reacționat. El a transmis că dacă Hezbollah va intra, în mod oficial, în război împotriva Israelului, va suferi lovituri „de neimaginat” care ar provoca „devastări” asupra Libanului, notează Al Jazeera.

ADVERTISEMENT

„Nu pot să vă spun chiar acum dacă Hezbollah va decide să intre pe deplin în războiul (Gaza). Dar Hezbollah ar face greșeala vieții sale dacă va intra în război”, a declarat Netanyahu.

 

ADVERTISEMENT
Tags: