Sporturi

Presa franceză anunță posibila absență a Carolinei Garcia de la semifinala de Fed Cup cu România

13.02.2019 | 10:34
Presa franceza anunta posibila absenta a Carolinei Garcia de la semifinala de Fed Cup cu Romania

Presa franceză anunță că jucătoarea de tenis Caroline Garcia ar putea absenta de la întâlnirea cu România din semifinalele Grupei Mondiale de Fed Cup. Site-ul actudaily.com scrie că sportiva se gândește serios să nu răspundă convocării, deoarece în săptămâna următoare are de apărat o semifinală în turneul de la Stuttgart.

Imediat după victoria Franței în fața Belgiei, în primul tur din Fed Cup, Caroline Garcia a lăsat de înțeles că ar putea să nu joace împotriva României: ”Pentru moment, am acceptat convocarea la întâlnirea cu Belgia. Cine știe, poate că nici nu voi fi convocată în aprilie. Nu vreau să mă gândesc la ce va fi în viitor”.

Caroline Garcia sărbătorește victoria în fața Elisei Mertnes și calificarea Franței în semifinalele Fed Cup
Caroline Garcia sărbătorește victoria în fața Elisei Mertnes și calificarea Franței în semifinalele Fed Cup

Absentează Caroline Garcia de la semifinala de Fed Cup cu România?

”Nu știm mai multe. Cei care așteptau un răspuns de genul ‘să joc o semifinală ar fi ceva grozav’ s-au înșelat. Caroline Garcia ne transmite că a părut că are un contract ferm semnat, care mai poate fi prelungit doar în anumite condiții”, au scris jurnaliștii, care se întreabă dacă cea mai bună jucătoare a Franței, Caroline Garcia va absenta de la semifinala de Fed Cup împotriva României.

Caroline Garcia a revenit în acest an în echipa de Fed Cup a Franței după o pauză de aproximativ trei ani. În 2016, jucătoarea anunța că această competiție mai mult o încurcă, deoarece ajunge obosită la turneele WTA. De altfel, după întâlnirea cu Belgia, jucătoarea franceză a renunțat să mai joace la Doha din cauza oboselii. Tatăl și antrenorul jucătoarei i-a criticat pe conducătorii WTA și ITF pentru calendarul competițional pe care îl fac. Louis-Paul Garcia consideră că cele două organizații nu se gândesc la sănătatea jucătoarelor.

România va întâlni Franța în deplasare, în perioada 20-21 aprilie, în semifinalele Grupei Mondiale de Fed Cup. O altă dilemă a acestei întâlniri este suprafața de joc pe care se vor disputa meciurile.