Fotbal international

Preşedintele Federaţiei italiene după incidentele de la Inter-Napoli: “Iau în calcul oprirea campionatului Serie A!”

27.12.2018 | 16:24
Presedintele Federatiei italiene dupa incidentele de la InterNapoli Iau in calcul oprirea campionatului Serie A

Preşedintele Federaţiei italiene, Gabriele Gravina, este foarte decis să ia măsuri dure împotriva violenţelor din fotbalul peninsular, după incidentele petrecute miercuri seară, la Milano, înaintea meciului Inter-Napoli, scor 1-0. Gravina consideră că stadioanele trebuie să fie doar locuri unde să mergi pentru a distra, a te relaxa şi nicidecum a-ţi pune viaţa în pericol. În urma celor petrecute pe străzile din Milano cu o oră înainte de startul partidei Inter – Napoli un suporter al gazdelor a murit la spital.

Este cea de -a 21-a victimă din rândul tifosilor care moare din 1963 până în prezent şi Gravina e decis să meargă până la sancţiunea maximă, respectiv oprirea campionatului. “De acum gata, ajunge, astfel de fapte nu pot fi tolerate. E nevoie de măsuri radicale, pentru a face ceva împotriva celor care distrug frumuseţea sportului şi seamănă panica în jurul lor. Deocamdată e prea devreme să vorbim despre asta, dar iau serios în calcul oprirea campionatului Serie A cât va fi nevoie pentru a eradica violenţa din sport, în special din fotbal. Sâmbătă se va juca, după cum era stabilit în calendar, dar rămâne să vedem ce vom face de acum înainte.”

Preşedintele Federaţiei italiene vrea ca oamenii să vină la stadion la relaxare

Miercuri seară, în urma ciocnirii dintre circa o sută de suporteri ai lui Inter, printre care se aflau şi ultraşi din Varese şi din Franţa şi tifosii napoletani nevoiţi să coboare din autocarul atacat de huliganii milanezi, au existat patru suporteri înjunghiaţi şi un mort. Persoana decedată, în etate de 35 ani, era unul dintre cei mai notorii ultraşi din Varese, pe nume Danielle Belardinelli şi a fost victima unei situaţii nefericite.

Preşedintele federaţiei italiene, Gabriele Gravina, spune că este nevoie de măsuri radicale în fotbalul italian împotriva violenţelor
Preşedintele federaţiei italiene, Gabriele Gravina, spune că este nevoie de măsuri radicale în fotbalul italian împotriva violenţelor

El a fost lovit de o maşină care a încercat să iasă din zona unde aveau loc ciocnirile şi şoferul acesteia este şi acum căutat, deşi nu i se pot imputa foarte multe, în conjunctura creată. Belardinelli era luptător MMA şi avusese un trecut de ultras extrem de bogat în evenimente, primind în două rânduri interdicţii pe câte cinci ani de a intra pe stadion sau a a se afla în apropiere în zi de meci. În timpul meciului fanii lui Inter au avut un comportament cu caracter vădit rasist la adresa senegalezului din apărarea lui Napoli, Kalidou Koulibaly.